E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFed'in faiz indirimini ötelemesi altın için risk---

Fed'in faiz indirimini ötelemesi altın için risk

Fed'in faiz indirimini ötelemesi altın için risk
13 Mart 2024 - 14:03 borsagundem.com

Fed'in faiz indirimini Haziran sonrasına ötelemesi olasılığı altın fiyatları için risk oluşturduğunu belirtildi

Altın fiyatları, ABD TÜFE verilerinin ardından yaşanan kayıpların bir kısmını geri alarak küçük kazançlar elde etti.

Spot altın yüzde 0,25 artışla 2163,81 dolar/ons seviyesine toparlandı. Vadeli altın kontratları %0,1 artışla troy ons başına 2.168,80 dolara yükseldi.

ActivTrades kıdemli analisti Ricardo Evangelista, değerli metalin dün düşüşle kapattığını ve ABD'den beklenenden daha yüksek gelen enflasyon raporunun ardından art arda dokuz gün süren yukarı yönlü hareketleri sonlandırdığını söyledi.

Enflasyondaki bu beklenmedik artış, finansal piyasaları hemen etkileyerek ABD dolarında kazançlara ve hazine getirilerinde artışa yol açtı ve sonuç olarak külçe fiyatını etkiledi.

Evangelista, enflasyonist sürprizin odağı tekrar ekonomik verilere kaydırdığını ve Fed'in faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin bir miktar yeniden ayarlanmasına neden olduğunu belirtti.

Gelecek verilerin öneminin arttığını ve Fed'in ilk faiz indirimini Haziran ayından sonraya erteleyebileceğini ifade eden Evangelista, bu senaryonun da altın fiyatları için ek aşağı yönlü risk oluşturduğunu vurguladı.

Kuyumcularda altın kalmadı

 

Gram altın rekor tazeledi

 

Altındaki hızlı yükselişe enflasyon ayarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)