E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: Kazanç sezonuna yatırım yapmayın---

JPMorgan: Kazanç sezonuna yatırım yapmayın

JPMorgan: Kazanç sezonuna yatırım yapmayın
16 Nisan 2024 - 11:13 borsagundem.com

JPMorgan, yaklaşan kazanç sezonunda hisse senetlerinin yükselme ihtimalinin düşük olduğunu öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında hız kesen ralli, yatırımcıları endişelendiriyor. Kazanç sezonunu olası bir yükseliş fırsatı olarak değerlendirmek isteyen yatırımcıların ise dikkatli olması gerekiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, JPMorgan, “Hisse senetlerinin daha çok değer kazanacağı varsayımıyla kazanç sezonuna bahis oynamayın” diyor.

Aşırı iyimserlik fiyatlandı

Insider’dan Yuheng Zhan’ın haberine göre, şirketler yepyeni bir kazanç sezonuna girmek üzere ancak JPMorgan, yatırımcıların ilk çeyrekteki olumlu sonuçlar nedeniyle hisse senetlerinin yükseldiğini görme ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.

JPMorgan'ın Mislav Matejka liderliğindeki stratejist ekibi, paylaştıkları notta, çeşitli göstergelerin ABD şirketlerinden gelen güçlü kazançlara işaret ettiğini, ancak kazançlardaki artışın özellikle sıkı piyasa koşulları göz önüne alındığında borsa kazançlarını garanti etmediğini belirtiyor.

Wall Street'in kurumsal kazançlara ilişkin konsensüs tahminleri son birkaç ayda önemli bir düşüş yaşıyor. Ekibin paylaştığı not, S&P 500’ün, dev teknoloji şirketleri bir kenara koyulduğunda, hisse başına kazanç oranında üst üste beşinci çeyrekte düşüş sergilediğini ortaya koyuyor.

Beklentilerin bu şekilde azalması ve hisse senedi momentumunun son üç aydaki yükselişinin gelecek dönemde güçlü kazançlara işaret etmesi gerekiyor ancak stratejistler bunun hisse senetleri için büyük bir yükselişe dönüşmeyeceğini çünkü piyasadaki dizginsiz iyimserliğin büyük bir kısmının fiyatlandığını ve ortadan kalktığını savunuyor.

Fed ve piyasa beklentileri arasında boşluk

Matejka, “Hisse senetleri zaten iyi bir sonuç elde etti. Bu da yatırımcıların, satıcı taraf analistlerinin kötümser kazanç tahminlerinden daha iyimser olduğunu gösteriyor” diyor ve bu yıl Fed’in para politikasına ilişkin beklentiler ile bu yılki beklentiler arasında dikkate değer bir boşluk olduğunu da sözlerine ekliyor.

Bu arada Matejka, şu ana kadar kazanç raporu veren ABD şirketlerinin yarısının beklentilerin gerisinde kaldığının altını çiziyor. Matejka, “Bu yıl ve son 18 aydaki özsermaye performansının çoğu çoklu genişlemeden kaynaklandı. Gerçekleşemeyeceğinden korktuğumuz mevcut özsermaye değerlemelerini haklı çıkarmak için net kazanç ivmesi görmemiz gerekiyor” diyor.

Ekip, ayrıca, ekonomi ve piyasa görünümünde çok fazla rehavet bulunduğunu ve resesyon ihtimalinin rekor düşük seviyelerde olduğunu belirtiyor. Notta, “Yatırımcılar ekonomi için ‘iniş yok' senaryosu olan Goldilocks kurgusuna odaklanmış görünürken merkez bankaları destekleyici kalmayı sürdürüyor” deniliyor.

Enflasyon sorunsalı

Stratejistler, art arda dört ay boyunca beklenenden daha sıcak gelen tüketici fiyat endeksi raporları göz önüne alındığında borsanın şu ana kadar Fed'in uzun vadeli yüksek politika görünümünü göz ardı ettiğine inandıklarını ekliyor.

Matejka, “Getirilerdeki hareketlerin bir kısmı muhtemelen daha iyimser büyüme görünümünden kaynaklansa da, bunun çoğunun yapışkan enflasyondan kaynaklandığına inanıyoruz. Faiz oranlarının ‘yanlış nedenlerden dolayı’ yükselmesi, Fed'in yönünün tamamen tersine dönmesi ve enflasyonun çok sıcak kalması riskleri artıyor” diye yazıyor.

JPMorgan’ın kazancı Wall Street'in tahminlerini aştı ancak CEO Jamie Dimon, enflasyonist baskıların devam ettiği ve piyasanın Fed ve diğer küresel merkez bankaları tarafından gerçekleştirilen tarihi parasal sıkılaştırmanın etkisini henüz yeni hissetmeye başladığı konusunda uyarılarını sürdürüyor.

Faizlerin yüksek seyretmesi hangi hisselere kazandıracak?

 

Wall Street’in gündemi bilanço sezonu

 

UBS: Yapay zeka rallisi tek yönlü değil

 

Bank of America: Borsada düzeltme kısa sürecek, ralli yaz aylarında devam edecek

 

Societe Generale: Rallinin katalizörü yapay zeka değil likidite bolluğu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )16 Nisan 2024 12:05

    Bizim borsaya bir şey olmaz çünkü 20 senede endeksi 200 den 9700 e yükselten ve sebest ekonomi proğramı uygulamakta olup muhalefetin iktidara gelse bile neyi ne yapacağı belirsizlikleri ekonomiye baskı yapacaktır.Başımızda bir dünya lideri RTE ve BAHÇELİ oldukca bizim borsaya hiç bir şey olmaz yılsonunda endeksi 17500-20 000 arasında beklemekteyim.