E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: Büyüme hisse senetlerine geri dönmeye hazır olun---

JPMorgan: Büyüme hisse senetlerine geri dönmeye hazır olun

JPMorgan: Büyüme hisse senetlerine geri dönmeye hazır olun
28 Şubat 2023 - 14:34 borsagundem.com

Ekonomik koşullar değişiyor ve getiriler zirve yapıyor. Yatırımcılar hangi hisse senetlerine odaklanmalı?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonomik koşullar değişiyor ve yeni bir denge oluşuyor. Yatırımcılar ise bu süreçte yeni hedefler belirlemeleri gerektiğinin farkında.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, borsalarda zirvenin görüldüğü fikri kuvvetleniyor. Değişen ekonomik koşullar, yatırımcıların farklı bir bakış açısıyla yatırımlarını şekillendirmelerini gerektiriyor. Dev yatırım bankası JPMorgan bu noktada yatırımcıları yönlendiriyor.

Değer hisse senetlerinden büyüme hisse senetlerine

Markets Insider’dan Morgan Chittum’un haberine göre, JPMorgan, yatırımcıların, değişen ekonomik koşullar ve zirve yapan getiriler dikkate alındığında büyüme hisse senetlerine geri dönmeye hazır olmaları gerektiğini tavsiye ediyor.

JPMorgan, 'dot-com balonu'ndan bu yana en yüksek performansı gösteren değer hisse senetlerinin ardından büyüme hisselerine geri dönmeye hazırlanmaları gerektiğini söylüyor.

JPMorgan Küresel ve Avrupa Sermaye Stratejisi Başkanı Mislav Matejka, “Temel görüşümüz, 2023 yılının ikinci yarısında piyasanın durgun bir seyre geri döneceği yönünde. Ancak tam tersi senaryo kuvvetlense bile, değer hisse senetleri yatırım yapılması gereken en iyi yer olmayabilir” diyor. Mateika, yatırımcılarıyla paylaştığı notta, “2022 yılında yükselen değer hisse senetleri, yatırımcılar daha agresif bir Fed için pozisyon almaya başladıkça, büyüme Hisse senedi yatırımlarının tersi bir seyir izliyor” şeklinde yazıyor.

Bu yılın kazananı değer faktörü olmayacak

Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi ve iş gücü piyasası verileri bu ay beklenenden daha sıcak geldiğinden, Merkez bankası, daha şahin hamlelerin geleceğine dair imada bulunuyor. JPMorgan, değer hisse senetlerinin geçen yıl artan getirilerden büyüme hisse senetleri pahasına bir destek görmesi nedeniyle, 2023'ün ikinci yarısında getirilerin zirve yapmasıyla bu yıl bu dinamiğin alt üst olabileceğini söylüyor.

Matejka, “Piyasalar yeniden resesyon senaryosuna girerken ve tahvil getirileri merkez bankalarının para politikası hatalarının riskini yansıtırken, değer hisse senetleri bu yıl muhtemelen zayıflayacak” diye yazıyor.

Mateika şunları ekliyor: “Tamamen Tech tarafında değiliz, ancak geçen yıl savunduğumuz gibi, değer hisse senetlerinde kısa pozisyonda olmanın doğru olduğuna inanıyoruz. Geçen yıl ortaya çıkandan görece daha iyi bir Tech performansı, değer faktörünün bu yıl kazanan olmamasını sağlayacaktır.”

Analistler, 2023 yılında düşük performans göstermesini bekledikleri için büyüme hisse senetlerine karşı değer hisse senetlerindeki yatırımlarını olumludan nötre indirdi. Yine de banka analistleri, daha ucuz değer Hisse senetlerinin uzun vadede hala çekici olduğunu söylüyor.

Cramer: FED ekonomi öngörüsünü kaybetti

 

FED, güvercin tavırlardan şahin tona evrildi

 

FED politikaları için 8 senaryo

 

Bank of America: Google’a yatırım yapmak için en doğru zaman

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)