E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Google’a yatırım yapmak için en doğru zaman---

Bank of America: Google’a yatırım yapmak için en doğru zaman

Bank of America: Google’a yatırım yapmak için en doğru zaman
28 Şubat 2023 - 12:41 borsagundem.com

Google yapay zeka yarışında geride kalmış gözükse de yatırımcıları tarafından desteklenmeyi sürdürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zeka yarışı, dev teknoloji şirketleri arasındaki rekabete yeni bir boyut getirdi. Yatırımcıların gözünde ise Microsoft, Google’ın birkaç adım önünde gözüküyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Google yatırımcıları ise bu durumdan endişe ediyor. Ancak Bank of America, yapay zeka yarışının Google’ın arama merkezli faaliyetlerini olumsuz etkilediğine dair bir işaret olmadığını belirtiyor.

100 milyar dolar silindi

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Bank of America, ChatGPT'ye artan ilginin Google'ın arama merkezli faaliyetlerini olumsuz yönde etkilediğine dair hiçbir işaret barındırmadığını söylüyor. Banka, yatırımcıların Google’ın ana şirketi olan Alphabet hisselerini satın almaları gerektiğinin altını çiziyor.

OpenAI, ChatGPT'yi geçen yılın sonlarında piyasaya sürdüğünden beri, yatırımcıların sohbet robotunun Alphabet'in Google arama faaliyetlerinden pazar payı çalabileceği konusunda endişeleri artıyor.

Lansmanından sonraki ilk birkaç hafta içinde 100 milyondan fazla kullanıcı çeken ChatGPT’ye ve şirketin Microsoft ile ortaklığı sonucu Google'ın doğrudan rakibi olan Microsoft arama motoru Bing'e olan ilgi yeniden canlandı. Yatırımcıların endişeleri, Alphabet’in piyasa değeriden 100 milyar doların hızla silinmesine neden oldu.

Ancak Bank of America'ya göre, Google'ın ana işi olan ‘arama motoru’ faaliyetlerinin, piyasaya yeni çıkan ChatGPT nedeniyle kötüleştiğine dair herhangi bir olumsuz işaret bulunmuyor. Bankadan yapılan bu açıklamanın yatırımcıları yeniden Alphabet hissesi satın almaya ikna etmesi bekleniyor.

İndirme etkinliğinde bir düşüş yok

İndirme etkinliğindeki son trendlere bakan banka, ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinden bu yana Google uygulamasının günlük indirme sayısında gözle görülür bir düşüş görmediğini aktarıyor. Banka aynı zamanda, Microsoft’un ChatGPT sürümüne daha hızlı erişim elde etmek için kullanıcıların uygulamayı indirmeleri gerektiğinden, Bing indirme etkinliğinde hızla artan bir artış tespit ettiğini belirtiyor. BofA yakın tarihli bir notta, “Bu gereksinim muhtemelen bazı Bing indirmelerini artırıyor” diyor.

Bing ve ChatGPT hala göz kamaştırıcı büyüme oranları sergiliyor. Bankadan yayınlanan nota göre, ChatGPT'ye yönelik günlük trafik Şubat ayında aylık bazda yüzde 96 oranında büyürken arama ilgisi de yüzde 124 oranında arttı.

Bu arada, ChatGPT ile birlikte 7 Şubat'ta duyurulmasından bu yana Microsoft’un arama motoru Bing’in mobil indirmeleri hızla artıyor. Duyurudan önce, Bing'in küresel bazda günlük indirme sayısı ortalama 11.300 iken 9 Şubat tarihinde Bing mobil indirme sayısının 286.500 ile zirve yaptığı görülüyor. Google’ın küresel bazda günlük ortalama indirme sayısı ise 400.000'in biraz altında seyrediyor.

Google faaliyetlerinde herhangi bir yavaşlama yok

Alphabet yatırımcıları için önemli olan ise, ChatGPT ve Bing'e olan ilgideki artışın Google'ın faaliyetleri üzerinde gözle görülür bir etki yaratmaya yetip yetmediği. BofA’ya göre bu sorunun cevabı şu ana kadar: “Hayır.”

BofA, “Bing indirmelerindeki artış, Ocak ve Şubat aylarında istikrarlı olan Google indirme etkinliğini etkilemedi ve Google arama gelirlerinde 2022 sonundaki ChatGPT lansmanına atfedilebilecek herhangi bir yavaşlama gözlemiyoruz” diyor.

Alım için en doğru zaman

Bankadan yayınlanan nota göre, Alphabet hissesindeki duyarlılığın kötüleşmesi ve hissenin Nasdaq 100’e kıyasla önemli ölçüde düşük performans göstermesiyle, yatırımcıların hisse senedini ‘şimdi’ almayı düşünmesi gerekiyor. Banka, ‘al’ derecesini ve mevcut seviyelerden yaklaşık yüzde 40'lık potansiyel bir artışı temsil eden 125 dolar fiyat hedefini yineliyor.

Banka, Alphabet'teki yükseliş senaryosunun, yapay zeka ve makine öğrenimindeki avantajlı konumunu, YouTube Shorts'taki (YouTube kısa videoları) yukarı yönlü potansiyeli, gider yönetimi ve hisse senedi geri alımlarındaki disiplini ve ikna edici değerlemeyi içerdiğinin altını çiziyor.

BofA, “Google için AI (Artificial Intelligence - Yapay Zeka) avantajlarını ve AI’nin Alphabet’in ‘arama, Bulut ve Waymo’dan oluşan platformlarının değerini artırma fırsatı yarattığını görüyoruz” diyor.

Google ve Tezos'tan Web3 Ortaklığı

 

Bill Gates: Chat GPT en az PC ve internet kadar değerli

 

Chat GPT ve Microsoft ilişkisi sadece ‘duygusal’ değil

 

Microsoft, Bing için Chat GPT’ye güveniyor

 

Wall Street devleri ChatGPT’yi yasaklıyor

 

Çin, ChatGPT'yi yasaklayan ilk ülke oldu

JPMorgan, WhatsApp’tan sonra ChatGPT’yi kısıtlıyor

 

ChatGPT insanları işinden mi edecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)