E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan’dan ikinci yarıya damgasını vuracak hisse stratejileri---

JP Morgan’dan ikinci yarıya damgasını vuracak hisse stratejileri

JP Morgan’dan ikinci yarıya damgasını vuracak hisse stratejileri
30 Haziran 2020 - 15:48 borsagundem.com

Küresel borsalar korona virüs etkisiyle belirsiz bir dönemden geçiyor. JP Morgan stratejistleri risklere açık böyle bir dönemde kazanma alışkanlığı olan hisselerin kazandıracağını belirtti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları çalkantılı bir süreçten geçerken yatırımcıların hisse tercihleri de oldukça zorlaşmaya başladı. JP Morgan stratejistleri yatırımcılara verdiği tavsiyede yıl boyunca kazanma alışkanlığı olan hisselerden vazgeçilmemesi önerisinde bulunuyor.

JP Morgan’ın Cosenove Birimi Baş Stratejisti Mislav Matejka ve ekibi Marketwatch’a verdikleri röportajda, “ABD’nin yerel performansının göreceli olarak daha iyi olmaya devam etmesini bekliyoruz. Bu çeşit bir liderlik Mayıs ayının ikinci yarısında ve Haziran ayının ilk yarısında görülen taktiksel rallinin ardından teknoloji ve savunma hisselerine güçlü geri dönüş sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Döngüsel hisseler güven vermiyor

Geçtiğimiz haftalarda yeniden yükselişe geçen değer hisseleri döngüsel endüstrilerdeki ekonomik iyileşme dönemlerinde daha iyi performans göstermeleriyle bilinir. Ağır hareket eden hisseler finansal kriz sonrası rallide V şeklinde iyileşme umudundaki yatırımcıları kendine çeker.

Fakat Matejka savunma ve teknolojideki döngüselliğin bittiğini belirtiyor. Zira güçlü performansın devam etmesi için değer hisselerinin yönetici endekslerinde ekonomik genişleme sinyalleri vermesi gerekiyor. Matejka’ya göre yılın ikinci yarısında devam edecek yüksek işsizlik oranları ve virüsün yeniden dirilmesi korkuları bu hisseleri bir parça durduracak.

JP Morgan Cosenove Baş Stratejisti, “Ekonomistlerimiz iş piyasasındaki zayıflık konusunda en kötüsünün geride kaldığını tahmin ediyor. Buna karşın öngörülen yol V şeklinde geri dönüşten çok daha uzak” ifadelerinde bulundu ve krizin tüketici yönünden daha sert bir hale geleceğinin altını çizdi.

Tesla hisseleri 10 yılda @00 arttı

 

Dolarda devalüasyon dünyayı değiştirir

 

Teknoloji hisselerinden iz bırakan yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)