E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTesla hisseleri 10 yılda %4000 arttı---

Tesla hisseleri 10 yılda %4000 arttı

Tesla hisseleri 10 yılda %4000 arttı
30 Haziran 2020 - 14:30 borsagundem.com

Tesla on sene önce bugün halka arz edilirken hisseleri bu dönemde %4000’den fazla arttı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tesla’nın hisseleri on sene önce bugün halka açılırken borsalarda 17 dolardan işlem gördü. Şirket halka arzında yaklaşık 226 milyon dolar toplarken hisseleri kısa sürede %41 oranında artarak 23,89 dolardan işlem gördü.

Geçtiğimiz seansta elektrikli araç üreticisinin hisseleri 1.009 dolara gelmesiyle 10 yıl içerisinde %4.125 artmış oldu.

Aynı dönemde halka arz edilen bir diğer teknoloji devi Netflix hisseleri de on yılda %4.181 artmasına rağmen ilk halka arz fiyatı Tesla’nın neredeyse yarısıydı.

Tesla hisseleri aynı zamanda Apple ve Amazon gibi teknoloji devlerinin yanı sıra tüm büyük otomobil üreticilerinin hisselerinden daha iyi performans gösterdi.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Mayıs ayında Twitter'dan yaptığı açıklamada, şirketin son haftalarda yükselen hisse senedi fiyatının “çok yüksek” olduğunu söyledi. Musk mesajında, "Bence Tesla hisse senedi fiyatı çok yüksek" dedi. Bu paylaşımdan sonra şirketin hisseleri %9 değer kaybetti.

Şirketin yıl başında Çin’de üretime başlaması ile başlayan borsalardaki rallisi Cybertruck’ı tanıtmasıyla tavan yaptı. Şirketin hisseleri ölümcül korona virüse rağmen bu sene %140 arttı.

Bu ortamda hisse senetlerinde çok daha seçici olunmalı

Yatırımcılar bölündü! Borsalar ne yöne gidecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)