E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJP Morgan altın boğası!---

JP Morgan altın boğası!

JP Morgan altın boğası!
16 Ağustos 2013 - 21:48 borsagundem.com

Ünlü yatırımcıların altın pozisyonlarını boşaltmasına JP Morgan aldırış etmedi

Altının yıl başından bu yana gördüğü düşüş, George Soros ve John Paulson gibi ünlü yatırımcıların altın pozisyonlarını ciddi biçimde azaltmalarına neden olsa da JP Morgan altında boğa olduğunu bildirdi.
JP Morgan analistleri, Perşembe günü yayımladıkları notta, Paulson´n altında satışa gittiği yönünde haberlere aldırış edilmemesi gerektiği bildirildi.
JP Morgan analistleri, Çin ve Hindistan´ın altında büyük fiziksel alıcılar olarak kalmaya devam ettiklerini ve bunun altın için heyecanın dünya popülasyonunun çoğunda güçlü kalmaya devam edeceğini gösterdiğini ifade ettiler.
Notta ayrıca Dünya Altın Konseyi´nin bu haftaki raporunda, altın talebinin güçlü kalmaya devam edeceği şeklindeki ifadelerine vurgu yapıldı.
Vadeli altın fiyatları bu yıl yaklaşık % 19 oranında değer kaybetti ancak bu haftayı değerli metal % 4 civarı yükselişle bitirmeye hazırlanıyor ki bu da 5 hafta içerisindeki en büyük haftalık artış anlamına geliyor.
Altında yıl başından bu yana meydana gelen kayıp, bazı tanınmış yatırımcıları kıymetli metalden uzaklaştırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)