E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: Hisse satışına geçmek için artık çok geç---

Jim Cramer: Hisse satışına geçmek için artık çok geç

Jim Cramer: Hisse satışına geçmek için artık çok geç
01 Aralık 2021 - 13:29 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Wall Street’te Salı günü gerçekleşen düşüşlerin ardından satışa geçmek için geç kalındığını belirtiyor. Cramer potansiyel bir Omikron krizi için kademeli dipten alım tavsiye etti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü yorumcusu Jim Cramer, geçtiğimiz gün Wall Street borsalarında görülen sert düşüşlerin ardından uzun vadeli yatırımcılara portföylerine nakit takviyesi yapmalarını tavsiye etti. Cramer yatırımcılara, uzun zamandır portföylerin temel bir parçası olması gerektiğini iddia ettiği S&P 500 Endeksi’ni izlemeyi tavsiye etti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri Omikron varyantı endişelerinin yeniden değerlendirilmesiyle birlikte Salı günkü kapanışta yüzde 1,5’in üzerinde düşüşler kaydetmişti. Başat endekslerde S&P 500 %1,9, Dow Jones %1,86 ve Nasdaq %1,6 oranında düşüş göstermişti. Cramer söz konusu düşüşlerle birlikte uzun vadeli yatırımcılar için endeks fonlarına giriş fırsatı doğduğunu belirtiyor. Borsa uzmanı, “Emekliliğiniz için bir miktar parayı S&P 500 endeks fonunda tutmanın iyi bir fikir olduğu düşünülürse yarın sabah bu fonlara bir miktar sermaye taahhüt etmek için onayımı aldınız” ifadelerine yer verdi.

Cramer yine de çok sert hamlelerden kaçınılması gerektiğini savunuyor. Borsa uzmanı, “Masaya yumruğunuzu koyarak satın almak için çok erken. Ancak bu noktadan sonra satışa geçmek için de çok geç kalındı” ifadelerine yer verdi.

Omikron varyantının yayılmasıyla ilgili endişeler küresel borsalardaki dengelerin bir kez daha değişmesine yol açtı. Salı günü ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın varlık alımlarını sınırlandırma hamlelerini hızlandırabileceğine dair açıklamaları Wall Street’teki düşüşlerin bir diğer sebebi oldu.

Cramer borsalarda Omikron varyantının etkilerine ilişkin Pazartesi günkü yorumlarında alıma geçmeden önce ABD’deki ilk Omikron vakasının beklenmesi gerektiğini söyledi. Buna karşın Salı günü gerçekleşen satış dalgasının geniş tabanlı olduğunu göz önünde bulunduran borsa uzmanı yol haritasını bir miktar değiştirdiğini söyledi. Borsa uzmanı Wall Street’te 9 hisse satışına 1 hisse alımı olan Salı günkü işlemlerin ardından mutlaka bir alım yapılması gerektiğini belirtti.

Cramer, “Geriye kalan kısmını aşama aşama düşünmek ve Amerika Omikron vakalarından zarar görmeye başladıktan sonra işler gerçekten ters giderse devreye sokmak gerekiyor. Diyelim ki paranızın dörtte birini Çarşamba günü devreye soktunuz. Omikron sınırlarımıza girmeye başladığında diğer dörtte birini ve sonraki birkaç gün boyunca da yarısını işleme alabilirsiniz. Bu bireysel emeklilik yatırımları olan kimselerin düşünmesi gereken bir fikir. Eğer bu yöntemi düşünmediyseniz bu sizin için bir fırsat” ifadelerine yer verdi.

Borsalarda çöküşün yaklaştığını gösteren 4 uyarı sinyali

 

Altın, Powell sonrası ivme kaybetmeye başladı

 

Yatırım uzmanlarının Omikron stratejisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)