E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriJCR Eurasia Rating İş Yatırım’ın notunu yükseltti---

JCR Eurasia Rating İş Yatırım’ın notunu yükseltti

JCR Eurasia Rating İş Yatırım’ın notunu yükseltti
07 Eylül 2016 - 14:20 borsagundem.com

JCR Eurasia Rating, İş Yatırım’ın SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notunu 9,05’ten 9,11’e yükseltti.

İş Yatırım toplam notunu yükseltirken, derecelendirmeye esas teşkil eden dört ana başlıktan Pay Sahipleri notu 9,17’ye ve Menfaat Sahipleri notu 9,05’e yükselirken diğer başlıkların notu aynı kaldı. Belirlenen bu yeni notla İş Yatırım, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde işlem görmeye devam edecek.

İş Yatırım’ın kurumsal yönetim derecelendirme notunun toplam ve ana bölümler itibarıyla dağılımı, önceki dönemlerle karşılaştırmalı olarak aşağıdaki şekildedir:

Ana Bölümler 05.09.2014 04.09.2015 02.09.2016
Pay Sahipleri 8,83 9,01 9,17
Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık 9,04 9,04 9,04
Menfaat Sahipleri 8,51 8,90 9,05
Yönetim Kurulu ve Yöneticiler 9,05 9,15 9,15
Genel Uyum Notu 8,91 9,05 9,11

 

İş Yatırım ilk notunu kurumsal yönetim ilkelerinin önemli unsurları, henüz uyulması zorunlu hale getirilmeden 2011 yılında aldı ve faaliyet gösterdiği sektörde kurumsallık anlayışının temsilcisi olarak kurumsal yönetim uygulamalarını sürekli geliştirdi. İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy, not artışında yatırımcıların ve diğer ilgili bütün tarafların İş Yatırım hakkında önemli bilgi ve gelişmelere her zamankinden daha kolay erişmesine imkân sağlayan İş Yatırım IR (yatırımcı ilişkileri) mobil uygulamasının hayata geçirilmesinin etkili olmasının, şeffaflığa verilen önemin bir başka göstergesi olduğunu vurguladı. Kutlusoy ayrıca, TradeMaster Kampüs projesiyle de 15 üniversite ile işbirliği yapılarak, özellikle gençlerde finansal okuryazarlık seviyesinin yükselmesine katkıda bulunulmasının da notu yükselten bir başka önemli ve sorumluluk hissettiren unsur olduğunun altını çizdi.

Kutlusoy, özellikle ekonomik ve siyasi gündemin yoğun olduğu böyle dönemlerde, şirketlerde finansal performansın sürdürülebilir kılınmasında kurumsal yönetimin öneminin her zamankinden daha fazla olduğuna dikkat çekerek, İş Yatırım’ın şeffaf bilgilendirme politikası, etkin risk yönetimi ve etik değerlerine olan bağlılığı ile ortakları, yatırımcıları ve diğer bütün menfaat sahipleri için değer yaratmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)