E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJapon MUFG Bank'tan dolarda 20 lira beklentisi---

Japon MUFG Bank'tan dolarda 20 lira beklentisi

Japon MUFG Bank'tan dolarda 20 lira beklentisi
19 Ağustos 2022 - 11:45 borsagundem.com

TCMB'nin sürpriz faiz indirimi sonrası Japon MUFG Bank, dolar/TL kurunun gelecek yılın ilk çeyreğinde 20 seviyesini göreceğini belirtti.

Dün TCMB faizi 100 baz puan indirerek yüzde 13 seviyesine çekti. Kararın ardından dolar 18 liranın üzerine fırlarken, yabancı kurumların karara ilişkin analizleri de gelmeye başladı.

Japon MUFG Bank'ın ekonomistleri gelecek yılın ilk çeyreğinde Dolar/TL 'nin 20 seviyesine çıkacağını öngördü.

Bankanın ekonomistleri faiz indirim kararı sonrasında dolar/TL'deki görece sınırlı hareketin, TCMB'nin politika faizinin mevcut seviyesinin yeterli olduğu yönündeki mesajla ilgili olduğunu belirtti.

Bloomberght'de yer alan haberde, faiz indirim zamanlamasının Avrupa ve ABD'de uzun vadeli tahvil getirilerinin 50-60 baz puan gerilediği bir döneme denk geldiğini vurgulayan ekonomistler bu durumun uzun vadeli getirilerde yükseliş olması halinde dolar/TL kurunda daha büyük hareketler görülmesinin pek de uzun sürmeyeceğine işaret ettiğini ifade etti.

MUFG Bank ekonomistleri Türk lirasının zayıflamaya devam edeceğini belirtirken devasa negatif reel getiriyle Türkiye'nin cari açığının da yükseldiğine dikkat çekti.

Moody's'in Türkiye'nin bütçe açığının daha da kötüleşeceği yönündeki öngörüsüne atıf yapan MUFG Bank ekonomistleri analizlerinde kur korumalı mevduatın bütçe açısından daha maliyetli olacağı değerlendirmesine yer verdi.

Dolar 18 liranın üzerinde

 

TCMB kritik faiz kararını açıkladı

 

Faiz indiriminin etkisi ne olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vay dolor neymis sen hali19 Ağustos 2022 13:16

    jopan bankasi beklentisi 20 tl fakir bankasi beklentisi 8 tl olmazsa 90 tl olsun zenginler dolar yapin amerika zengin yapin sizde kendinize mezar tasi yapin