E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJapon bankadan sterlin tahmini ---

Japon bankadan sterlin tahmini

Japon bankadan sterlin tahmini
19 Haziran 2023 - 13:38 borsagundem.com

Japon MUFG Bank, BoE'den güçlü faiz artırımı sinyali gelmez ise sterlinin değer kaybedeceğini belirtti.

Japon MUFG Bank, BOE Para Politikası Komitesi'nin perşembe günü yapacağı toplantıdan piyasanın faiz beklentilerini karşılayacak açıklamalar gelmemesi halinde sterlininin (GBP) değer kaybedebileceği tahmininde bulundu.

MUFG Bank analisti Lee Hardman, yayınladığı yatırımcı notunda, "Eğer BOE, faiz oranlarında 125-150 baz puanlık artış beklentilere cevap vermek için 50 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştirmez veya böyle bir adımın gelecekte mümkün olduğunu işaret etmezse, sadece 25 baz puanlık bir artırım ile yetinir ise bu durum İngiltere tahvil getirilerinde geçici bir düzeltme ve sterlinde hafif bir satış baskısı yaratabilir" dedi.

Hardman, BoE'nin güçlü faiz artırımı sinyali vermemesi halinde İngiltere'nin devlet tahvil getirilerinde geçici bir düzeltmenin tetiklenebileceğini ve GBP'de ılımlı bir satış olabileceğini belirtirken, bu durumun GBP'nın güçlenme trendinde kalıcı bir dönüşe yol açmayacağını da savundu.

Sterline 'Fed' desteği: 1 yılın zirvesinde

 

JPMorgan: ABD hisse senetlerindeki ralli baskı altında kalabilir

 

Emekliler borsa yatırımdan vazgeçemiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)