E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç'ten tehdit gibi açıklama: NATO çıkarına olmaz---

İsveç'ten tehdit gibi açıklama: NATO çıkarına olmaz

İsveç'ten tehdit gibi açıklama: NATO çıkarına olmaz
12 Ekim 2022 - 17:08 borsagundem.com

İsveç'ten NATO süreci hakkında tehdit gibi bir açıklama geldi. Bakanlık sürecin uzaması hakkında ''Sürecin uzaması NATO çıkarına olmaz'' diye konuştu.

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, ülkesinin NATO'ya üyelik başvurusunun onaylanmasının gecikmesini zaman kaybı olarak değerlendirdi.

NATO ülkelerinin savunma bakanlarının Belçika'nın başkenti Brüksel'deki toplantısına davet edilen İsveç Savunma Bakanı Hultqvist, ülkesinin haber ajansı TT'ye, "İsveç'in NATO üyeliği başvurusunun onaylanmasının gecikmesi ve uzatılmasının zaman kaybı olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

''NATO'nun çıkarına olmaz''

Hultqvist, "İskandinavya bölgesi için yeni bir askeri planlama yapmamız lazım. Güvenlik sorunları üzerinde çalışmamız lazım. İsveç'in NATO üyelik başvurusunu onaylamayı uzatırsanız bu NATO'nun çıkarına olmaz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile NATO konusunda çeşitli konulardaki görüşmeler için özel bir grubun kurulduğunu aktaran bakan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmasını önemli bulduğunu dile getirerek bunu tarihi bir toplantı olarak nitelendirdi.

Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi'nde 28 Haziran'da Üçlü Muhtıra imzalanmıştı. Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısı 26 Ağustos'ta Finlandiya'nın Vantaa kentinde yapılmıştı.

İsveç Adalet Bakanlığından Türkiye'ye giden bir heyet de 5-6 Ekim'de Ankara'da Adalet Bakanlığı yetkilileri ile toplantı yapmıştı. 

İspanya meclisinden Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine onay

 

İsveç'te seçim heyecanı! Seçmen NATO'yu istiyor

 

İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye ile müzakereler zora girdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )13 Ekim 2022 06:25

    natonun güçsüzlüğü f35 lerin alınma imkanını arttırır. Bizlere göre hava hoş. rus roketlerinden korkanlar düşünsün :D Güçlü rusya, önemli mevkide Türkiye demek. Rusya batar çökerse, Türkiye önemi nato ortaklıgı biter demek.

  • İlginç 12 Ekim 2022 18:21

    Tehdit nerede anlayamadım?