E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye ile müzakereler zora girdi---

İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye ile müzakereler zora girdi

İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye ile müzakereler zora girdi
28 Ağustos 2022 - 15:44 borsagundem.com

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Sol Partinin 3 milletvekilinin terör örgütü PKK'nın sözde paçavralarını sallamasıyla Türkiye ile NATO müzakerelerinin daha zorlaştığını söyledi.

Gotland Adası'nda askeri birliği gezen İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Aftonbladet gazetesine yaptığı açıklamada, Sol Partinin 3 milletvekilinin terör örgütü PKK'nın sözde paçavralarını sallamasına ilişkin "Türkiye ile yapılan NATO müzakereleri, Sol Parti milletvekillerinin terör örgütü PKK'nın bayrağını sallamalarından sonra daha da zorlaştı. Türk medyası sürekli bunu ve buna benzer olayları gündeme getiriyor. İsveç kanunlarına göre bunların ifade özgürlüğü olduğunu dile getiriyoruz. Fakat bunun hükümet için çok uygunsuz bir durum olduğunu düşünüyoruz." açıklmasını yaptı

Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in imzaladığı mutabakat kapsamında 26 Ağustos'ta Finlandiya'nın Vantaa kentinde düzenlen Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısını değerlendiren Linde, "Toplantı ilk önce İsveç'te yapılacaktı, bazı pratik nedenlerden dolayı Finlandiya'ya taşındı. Bu toplantıda terörle mücadelede daha yakın iş birliği ile ilgili olan bu anlaşmayı uygulamak için yapılan çalışmalar gözden geçirildi." dedi.

İsveç İhracat Kredi Kurulunun (EKN) Türkiye'de bir altyapı şirketine 3 milyar kron kredi verme kararını da değerlendiren Linde, bunun tamamen koşul ve kanunlara uygun olduğunu aktardı.

PKK paçavralarıyla poz verdiler

Sol Parti Milletvekilleri Daniel Riazat, Momodou Malcom Jallow ve Lorena Delgado Varas, Visby kentinde 7 Temmuz'da, terör örgütü YPG/PKK'yı simgeleyen bez parçalarıyla fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşmıştı.

Bunun üzerine Başbakan Andersson, Sol Parti milletvekillerinin terör örgütünü simgeleyen bez parçalarıyla poz vermesini kınamıştı.

Andersson, İsveç devlet televizyonu SVT'ye verdiği demeçte, 11 Eylül'de yapılacak genel seçimden sonra terör örgütü PKK'nın sözde paçavralarını sallayan Sol Parti ile ortaklık yapmayı düşünmediklerini söylemişti.

Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PKK'nın elinde çok sayıda masumun kanı olduğunu belirterek "PKK, 1984'te Olof Palme hükümeti tarafından terör örgütü olarak tanındı." ifadesini kullanmıştı.

Sol Parti milletvekillerinin görüntülerini "kabul edilemez" olarak nitelendiren Johansson, partiye PKK eylemlerini bırakma çağrısında bulunmuştu.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında ilk toplantı

 

İsveç Başbakanı: PKK bayrağı sallayan Sol Parti ile ortaklık düşünmüyoruz

 

Bozdağ: 'İsveç ve Finlandiya sözünde durmalı'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilader29 Ağustos 2022 09:57

    ifade özgürlüğüne bizde saygı duyuyoruz. bu isveçin şahsi misyonu değil. bu hak bizde binlerce yıldır mevcut zaten. VE BUYÜZDEN İFADELERİNİZE SAYGI DUYUYOR, PKK SAFFINDA YÜRÜMEK İSTEDİĞİNİ İFADE EDEN HALKINIZIN KARARLARINA SAYGI DUYUYORUZ.

  • Mucise Reis ;)29 Ağustos 2022 07:55

    Rusya topraklarınıza bir gün daldığında,  o paçavraları sallayıp, kendilerinden destek istersiniz :D ..Madem ifade özgürlüğü var meclisinizde Rusyanın da ifadelerini savunun bakalım. özgürsünüz ya. Sallayın rusya bayraklarını ve Putin resimlerini... aaa olmaz mı ? putin katil mi yoksa ? Rusya faşist ve saldırgan mı ? eee Rusya ve Putin içinde ifade özgürlüğünü kullanın... Fenerbahçe taraftarı Putin tezauratı yapınca hakeme tepki için ceza ve yaptırım aldı ... İfade ögürlüğü stadda yok ama Avrupa meclislerinde var : D Sanki bilmiyorlarda anlatıyoruz. Nato katılımı iptal dersin, mecliste çeki düzen verin dersin onaylamıyorumdersin . bitti. onlar kendini anlatsın.

  • Türk.29 Ağustos 2022 02:01

    İfade özgürlüğü değil. Sadece Müslüman Türk milleti düşmanlığı. Halbuki atalarımız size çok iyilik yaptılar. Kovun teröristleri.

  • Atakan 29 Ağustos 2022 00:03

    Siz sözünüzde durmazsanız tabi yürümez kansızlar aptallar

  • BİR DOST28 Ağustos 2022 23:21

    Türkiye'nin yüzüne çemkirirken Kaç kere uyrdık yapmayın etmeyin Reis ayar vericilerin efendisidir, Reisin ayarına maruz kalırsınız diye.. Hadi bakalım güvendiğiniz ABD VE AB ülkeleri sizi kurtarsın. 

  • Türkoğlutúrk29 Ağustos 2022 08:38

    Hadi oradan,ne yaptın da neyinle õğúnüyorsun.verirler eline üç beş eure susarsın.ecevit yok iktidarda.yunan onlarca adaya bayrağını çekti ne yaptın.ciller kadın haliyle kardaka bayrak astı.sen Suriye'de sanduka kaçırdın.yalanmi.

  • Erkam 28 Ağustos 2022 19:16

    Sizle yapılan anlaşma suya atılan imza gibidir, böyle olacağı baştan belliydi

  • Türkoğlutúrk29 Ağustos 2022 08:38

    Yine kandırdılar

  • ALİ YILDIRIM28 Ağustos 2022 18:16

    Bu hükümet zamanında sizlere ekmek yoktur.Ama 7 masa gelince işiniz kesin olur.

  • Türkoğlutúrk29 Ağustos 2022 08:41

    Bu hükümet sanduka kaçırdı Suriye'de,bu hükümet suudilere dosya teslim etti bu hükümet bir telefona bir papaz verdi.ne çabuk unuttunuz.abd istedi diye cumhurbadkanimizi Ermenistan'da yuhalatan akp hükümeti degilmi.

  • Çakır 28 Ağustos 2022 17:25

    Yüzünde meymelet yok müzakere zor değil işlerine gelmiyor