E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç Dışişleri Bakanı, terör örgütü PKK'yı kınadı---

İsveç Dışişleri Bakanı, terör örgütü PKK'yı kınadı

İsveç Dışişleri Bakanı, terör örgütü PKK'yı kınadı
17 Haziran 2023 - 02:35 borsagundem.com

NATO üyelik sürecine ilişkin konuşan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye ile hedeflerinin aynı olduğunu ve terörle mücadele edeceklerini belirterek İsveç'in PKK dahil tüm terör örgütlerini kınadığını söyledi.


Fransa'yı ziyaret eden İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Paris'te Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Billström, ülkesinin NATO'ya üyelik başvurusundan bu yana geçen sürece değinerek, Üçlü Muhtıra'da terörle mücadele konusunun önemli yeri olduğunu ve yakın zamanda da bu konuya ilişkin ülkesinde yeni bir yasanın yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Böylelikle muhtıradaki taahhütlerinin son kısmını da yerine getirdiklerini savunan Billström, "İsveç, PKK dahil tüm terör örgütlerini kınıyor." ifadesini kullandı.

"Üçlü Muhtıra kapsamında tüm taahhütleri yerine getirdik"

AA muhabirinin, "Hükümetiniz silahlı terör örgütü PKK'ya karşı mücadelede somut olarak hangi noktada?" sorusuna Billström, Üçlü Muhtıra kapsamında tüm taahhütlerini yerine getirdiklerini, İsveç ve Türk polisi arasındaki işbirliğinin ciddi şekilde geliştiğini iddia etti.

Billström, "Türkiye ile hedefimiz aynı; terörle mücadele etmek. Ve bunu muhtıra kapsamında el ele ve yapıcı şekilde yapıyoruz. İsveç'in PKK konusundaki duruşu çok net. Bu nedenle NATO üyesi olmak için muhtırada yazılan ve karar verilen her şeyi yerine getirmek istedik." diye konuştu.

İsveç'teki yeni yasanın, ülkesiyle, Türkiye, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) üyeleri arasında terörle mücadele konusundaki işbirliğini kolaylaştıracağına işaret eden Billström, İsveç'in Türkiye'ye gerçek terör suçlularını iade etmediğine yönelik eleştirilere ilişkin AA muhabirinin sorusunu yanıtlarken, ülkesinin AB'nin suçluları iade mevzuatı çerçevesinde iadeler gerçekleştirdiğini ve iade kararlarını yargının bağımsız şekilde aldığını savundu.

Üçlü Muhtıra kapsamında Türkiye'yle yapıcı toplantılar yaptıklarının altını çizen Billström, "İsveç'in terörle mücadele etmek istediğini vurguladık. Türkiye'yle tamamen mutabıkız ve bu özelikle de PKK için geçerli." ifadesini kullandı.

Billström, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Zirvesi'nde NATO üyesi olmak istediklerini söyleyerek, bunun artık Türkiye'nin elinde olduğunu kaydetti.

Fransa'dan İsveç'e destek

Colonna ise Billström'le ikili görüşmede Fransa ve İsveç arasındaki işbirliğini ve İsveç'in NATO'ya katılımını ele aldıklarını belirtti.

Fransız bakan, ülkesinin İsveç'in Vilnius'taki zirveye, NATO üyesi olarak katılmasını istediğini dile getirerek, bu ülkenin NATO'ya katılımının Atlantik İttifakı'nın güvenliğini ve istikrarını güçlendireceği değerlendirmesini yaptı.

İsveçli eski bakandan 'Erdoğan' uyarısı: Hafife aldınız

 

Oscar Stenström: İsveç PKK için güvenli bir sığınak değil

 

İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye'de kritik görüşme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran17 Haziran 2023 13:31

    Millet ittifakı chp ip hdp ne kadar kınıyorsa bu da o kadar kınıyor. İsveç Kralından da duymak istiyoruz pkk yı kınasın gerçekten Kral mı yoksa Palyaço mu?  Ayrıca Başbakan ın da Kralı kınamasını da istiyorum şahsen Ha bir de İngiltere Krlını da kınasın hadi bekliyorum herkes birbirini kınasın!  Ne var bunda bir yeriniz aşınmaz ya.  :D  :D  :D  :D  :D Önce İsxaş Kralı İngiltere Kralını kınayacak sonra Başbakam hem isvaç hem de İngiltere Kralını kınasın tamam!  Hadi göreyim sizi. 

  • xyz17 Haziran 2023 11:22

    Hiç bir zaman bizim muhalefet partileri bunlar hakkında bir söz etmediler ondan sonra da neden seçilemiyoruz diyorlar bu kafa ile hiç seçim kazanamazsınız.

  • FİNANS DÜNYASI17 Haziran 2023 11:21

    Bunlar kadar şımarık ve karaktersiz ülkeler yoktur.Hepsi aynı ülkemizin dibini yıllarca oydular hala oyuyorlar.

  • Cenk17 Haziran 2023 10:20

    Tamam şimdide, YPG nin PKK uzantısı olduğunu da kabul edin.