E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstihbaratçılar birbirine girdi---

İstihbaratçılar birbirine girdi

İstihbaratçılar birbirine girdi
12 Ağustos 2016 - 03:17 borsagundem.com

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 2’si tutuklu 35 sanıklı davanın İstanbul 14’üncü Ağır Ceza’daki dünkü oturumu, eski emniyetçilerin karşılıklı suçlamalarına sahne oldu

Duruşmada, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın gönderdiği iki sayfalık mektup okundu. Avcı’nın mektubundaki, “Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun aracılığıyla Trabzon İstihbarat Şubesi’nde görevli polis memuru Muhittin Zenit’ beni arayarak, ‘Müdürüm beni tutuklatmayın, ben çok mağdur oldum. Tutuklanmam konusunda savcıya itiraz ettiğinizi söylüyorlar’ dedi” ifadeleri üzerine, Uzun söz aldı.

‘TAMAMI KORKMUŞ’

Uzun, “Teşkilatın tamamı korkmuş. Herkes bir şeyler biliyor ama kimse konuşmuyor. Zenit bana da isim vermedi. Herkes cemaatten ürkmüş” dedi. Tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer ise “Sabri Uzun devamlı Fetullah Gülen’in lehine raporlar yazmam konusunda telkinlerde bulunmuştur” diye konuştu. Daha sonra söz alan tutuklu sanık, eski Emniyet Amiri Ali Fuat Yılmazer ise, “Sabri Uzun, ‘Herkes korkuyor, sindiriliyor’ dedi. Üç dönem istihbarat müdürlüğü yaptı. Fetullah Gülen grubuna ilişkin çalışmalardan sorumlu olan da bendim. Şube müdürü olarak konuyla ilgili Ali Fuat Yılmazer’e ne gibi talimatlar vermiş” diye sordu. Uzun’un, “Bunun cevabı çok uzun. Duruşmaya da bir katkısının olmayacağını düşünüyorum” yanıtı üzerine de, Yılmazer, “Gülen cemaati lehine rapor yazmam için bana telkinde bulunmuştur. Bunu da ispatlarım” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)