E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİşte Tuğçelik’teki ‘Özel’ durumun nedeni---

İşte Tuğçelik’teki ‘Özel’ durumun nedeni

İşte Tuğçelik’teki ‘Özel’ durumun nedeni
14 Eylül 2015 - 11:04 borsagundem.com

Yabancılara hisse satışı yapılacak açıklamasıyla başlayan yükseliş patronun hisse satacağını açıklamasıyla son buldu. Mehmet Nergiz açıklama yaptı...

Tuğçelik hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketleri devam ediyor. Şirket Cuma günü Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) özel durum açıklaması uyarısına “Kamuya açıklanmamış özel bir durum yoktur” yanıtını verdi. Ancak 3.5 liradan 15.50 liraya kadar yükselen hisseler son günlerde taban taban geriliyor. 28 Ağustos’ta 15 lirayı gören hisseler bugün birinci seansta 7.70 lira. Olağandışı fiyat ve miktar hareketleri var ama açıklama yok!
 
PATRON SÜREKLİ HİSSE ALIYOR

 
KAP açıklamalarına dikkat edilirse patron Mehmet Nergiz, sürekli hisse alıyor. Perşembe günü bile 9.25 liradan 5 bin adet hisse aldı. 15.60 liradan 45 bin adet alım yaptı. Yani patron hisseler düşmesin diye elinden geleni yapıyor, çabalıyor ancak tahtadaki satışı durduramıyor.

Satışın başladığı tarihle Mehmet Nergiz’in 2 milyon adet hisseyi halka açık hale dönüştürme tarihi çok yakın. Nergiz, 25 Ağustos tarihinde KAP’a yaptığı açıklamada 2 milyon adet hisseyi MKK’ya kaydettirerek halka açık hale dönüştürülme sürecini başlattı. Hisse satacağını açıklayan patron bu süreçte satmak yerine payını artırdı; neredeyse her gün alım yaparak tahtaya destek olmaya çalışıyor.
 
SÖZDE YABANCILARA HİSSE SATILACAKTI

Bir adım daha öteye gidildiğinde ise Haziran ayı ortasında yapılan açıklama dikkatleri çekiyor. KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimizin yurtdışında yetkilendirmiş olduğu aracı kurumlar vasıtasıyla yurtdışı fonlarıyla Hisse karşılığı kredi kullanılması ve hisse satışı hususunda prensip anlaşmasına varılmıştır.

Bahse konu olan fonlarla önümüzdeki dönem detaylı görüşmeler başlayacaktır. Görüşmelerin yıl(2015) sonuna kadar neticelenmesi beklenmektedir.

Yapılacak görüşmeler sonucunda, varılacak olan anlaşmayla şirketimize 20-40 Milyon $ arası kaynak yaratılacağı tahmin edilmektedir. Yaratılacak olan kaynak kısa vadeli kredilerin kapatılmasında ve yeni yapılacak olan fabrika yatırımında kullanılacaktır.” Deniliyor.
20 milyon ile 40 milyon arasında ise yüzde 100 fark var. Neyse…
 
SERHAN VE ORAL İSMİ

Şirket bu açıklamayı yaptıktan sonra yükseliş hızlanıyor ve Ağustos ayında zirve yapıyor. Patron 2 milyon adet hisseyi MKK’ya kaydettirerek piyasaya süreceğini açıklıyor bunun üzerine hisselerde çöküş başlıyor.

Borsa kulislerinde Serhan ve Oral isimli iki oyuncunun patronu tuzağa düşürmeye çalıştığı iddia ediliyor. Siyaset, iş ve akademik camianın önemli isimlerinden biri olan eski CHP milletvekilinin yeğeni olarak bilinen Serhan’ın patrona hisselerini yabancılara pazarlayacağı taahhüdünde bulunduğu bunu başaramayınca da satışların başladığı borsa kulislerinde konuşuluyor. Oral isimli oyuncu aracılığıyla bir miktar hissenin yabancıya satılıyormuş gibi yapıldığı daha sonra bu hisselerin yeniden piyasada satılmaya başlandığı öne sürülüyor. Özellikle Ak Yatırım’dan gelen satışların Oral tarafından yapıldığı konuşuluyor. Borsa kulislerinde sicili bozuk olan ve geçmişte sermaye piyasası suçundan hapis yatmış bir kişinin “Yabancıya hisse satacağım” diye başlattığı operasyonun başarısızlıkla sonuçlandığı konuşuluyor.

MEHMET NERGİZ: TUZAK YOK, O KİŞİLERİ TANIMAM

Haberimiz üzerine Borsagundem.com’u arayan Mehmet Nergiz, şirketi Tuğçelik’in büyük ihracatlara imza attığını, uluslararası dev fonlarla çalıştıklarını söyleyerek, haberdeki bazı iddialara karşı çıktı. Hissesine sahip çıktığını belirten Tuğçelik’in Patronu, “Borsa kulislerinde konuşulduğu öne sürülen ‘Mehmet Nergiz’e tuzak kurdular’ iddiaları doğru değil. Kimsenin beni tuzağa düşürdüğü yok. Söz konusu Serhan ve Oral isimli kişileri tanımam, hiçbir ilişkim yoktur” dedi. Mehmet Nergiz, yatırımcı hassasiyetine de verdiği önemi, “Ben satış yapacaksam da satış yaparsam da KAP’ta açıklarım” diye ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 11,57
En Yüksek: 11,68
En Düşük: 11,38
Değişim 1,22 %
FK: 7,02
PD / DD: 0,70
İşlem Hacmi 29.003.844
Toplam Adet: 2.518.337
Ağırlıklı Ort.: 11,52
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asd14 Eylül 2015 15:27

    bülent kırımlı da işim içinde. komisyon karsılıgı arz hyapyor. piyasada bilmeyen yok

  • asd14 Eylül 2015 14:48

    borsa gündem cesur ol güler i kırımlıyı da yayınla halka arzlarda kimlerle ne haltlar yediğini herkes biliyor.indirdiği avantaları suatları yasefleri tekerleri de yaz. bi sesimiz sen varsın sende sansürleme.

  • Hisseci14 Eylül 2015 13:33

    Özsermayesi 47.5 piyasa değeri 225 trilyon gerisini siz düşünün...Bu arada 2 liralardan bu fiyatlara gelmiş zaten...

  • keriz miyiz14 Eylül 2015 13:18

    şimdi diyorsun ki tertemiz piyasadaki tüm malı yatırımcı için topladım. b. k. vasıtasıyla mecnurla görüşmedim. cukkayı indirmedim namusluyum öyle mi??? yokya

  • kulisci14 Eylül 2015 12:16

    tabi ya bunlar bistin yeni çetesi................................................................................yabancı tokatlaya oral lar erglili kemaller devletin bankası vakıfı üntar da dolandıran serhanlar vebunlara ağalık yapan mehmetler vay memetim vayyyy...oyyyy memetim oyyyy