E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Dilan ve Engin Polat'ın polisteki ifadeleri---

İşte Dilan ve Engin Polat'ın polisteki ifadeleri

İşte Dilan ve Engin Polat'ın polisteki ifadeleri
04 Kasım 2023 - 12:07 borsagundem.com

Gözyaşları içinde ifade veren Dilan Polat, adres değişiklikleri ve servetin nasıl elde edildiği sorularına yanıtsız bıraktı. Gelirlerinin ticari faaliyetlerden geldiğini söyleyen Engin Polat da gelir ile mal varlıkları arasındaki uçurumu izah edemedi

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın emniyetteki ifadelerine ulaşıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüphelinin savcılıktaki işlemleri sürüyor.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki ifade işlemleri 4 gün süren Dilan Polat'a 26, Engin Polat'a da 40 sayfa soru yöneltildi.

Dilan Polat ifadesinde, şirketlerin işleyişiyle eşi ve muhasebecinin ilgilendiğini, aylık gelirinin 150-200 bin lira olduğunu, çocukların okulu için adres değişikliği yaptıklarını söylediği ancak başka bir okula nakil yapılmadığının sorulması üzerine sessiz kaldığı öğrenildi.

Ağlayarak ifade veren Dilan Polat'ın, beyan ettiği aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine yönelik soruya da cevap veremediği bilgisine ulaşıldı.

Engin Polat ise ifadesinde, para aklamadıklarını, yolsuzluk yapmadıklarını iddia ederek, elde edilen tüm gelirlerin ticari ilişkiler sayesinde olduğunu, daha önce şirket açtığını, iflas ettiğini ancak tekrar başladığı işlerde başarılı olduğunu söylediği belirtildi. Polat'ın da beyan ettiği 150-200 bin liralık aylık kazançla mal varlığını nasıl elde ettiği sorusuna cevap vermediği öğrenildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi sorulan Engin Polat, söz konusu ticaretin 3 firmadan ürün alma karşılığında yapıldığı iddiasında bulundu.

Öte yandan şüphelilerden Ahmet Gün'ün de şirketlerdeki işleyişi sadece Engin Polat ile babası Sezgin Polat'ın bildiği yönünde ifade verdiği belirtildi.

Polat çifti soruşturmasında şüpheliler adliyeye sevk edildi

 

Dilan ve Engin Polat soruşturmasında yeni gelişme

 

Çiftin avukatı gözaltında, Dilan Polat vitamin istedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA05 Kasım 2023 14:18

    Doğuda görmüyormusunuz bir evlik oluyor kilo kilo altınlar, milyon milyon paraları nasıl takılıyor bunlar da araştırılmalıdır.Altının ve dövizin zirve yaptığı yıllar olmasına rağmen.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM05 Kasım 2023 14:16

    Nasıl oluyor bizler eşşek gibi 30 sene çalıştık zar zor bir ev alabildik bunlarda gece kondu semtinde oturup, milyonluk otomobiller milyonlar evler  vs.vs.olacaksın hiç akıl mantık oluyormu.

  • Aydın 05 Kasım 2023 12:55

    Değirmene su nereden geliyor,bu suyun kaynağına inmek lazım, çözülürse o vakit olay bu kadar kolay deriz

  • latex05 Kasım 2023 07:02

    bence bunlara haksizlık yapiliyor. devlet zaman zaman ekonomi canlansin diye yurt dısındaki kara para ulkeye gelsin diye teşvik ediyor bunun disında daha neler neler var

  • Daha neler var kimbilir05 Kasım 2023 06:35

    Acaba bunun ucu nereye dokunur

  • Osman kaygan05 Kasım 2023 00:11

    Vay beee devlet enerjilerini bitirmiş bu ikilinin, paralardan bigudiler yapmak düzmece videolarla gelen kurye ye çeyrek altın vermek bu nasıl bir görgüsüzlüktü ya parayla dalga geçmiyeceksin insanı madara eder

  • Keykobatmayın04 Kasım 2023 20:31

    RUS parası olamazmı ?

  • Pala04 Kasım 2023 17:25

    Feto kumpas kurdu deseydiler ya

  • borsacı04 Kasım 2023 17:09

    bunlar görünenler  binlerce görünemyenler var polis çalışıyor adalet var demek imkansız .

  • xyz04 Kasım 2023 14:18

    Tosuncuklar, thodexciler, Dilan ve Engin, pudra şekeri çekenler, mercedes ve bmw li tarikat şeyhleri, ballı ve kaymaklı ihaleciler, liyakatsız boş teneke üç beş maaşlı bürokratlar say say bitmez. Yeni Türkiye Yüzyılının yüzleri. Bunları gören kafası çalışan doktor ve mühendisler bu ülkeden kaçmazsa kafayı tırlatır. Resmen ülke açık alan tımarhane.

  • yeni zenginler04 Kasım 2023 14:16

    Mevcut düzenden yararlanıyorlar. bunlar gibi onbinler var

  • DOĞRU04 Kasım 2023 13:31

    bunun gibi insanlar bu ülkede çok...

  • Rasim Yıldırım 04 Kasım 2023 12:57

    Ülkemizdeki insanların büyük bölümü açlık sınırının altında yaşarken, yine aylık 7500 Tl maaşa talim ederken sizlerin günlük harcamaları bir milyon iken Devletin bugüne kadar gelirin kaynağını sormaması geç olsa da nihayet gereği yapıldı. Siz insanların gözüne soka soka altın tozlu kahvenizi yudumlarken insanlar pazardan artık sebze-meyve topluyor. Görgüsüzlüğün bu kadarını görmediğim gibi, emniyette “ ortam müsait değil, yüzüm zarar görüyor, kremlerimi getirin” diyecek kadar da yüzsüzsünüz. Eğer hesabını veremezseniz, umarım yargı en ağır şekilde cezalandırır, böylece halen mevcut olan ve gelecekte olabilecek sizin gibilere örnek olur.