E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte ABD'de gözlerin çevrildiği 6 kritik eyalet---

İşte ABD'de gözlerin çevrildiği 6 kritik eyalet

İşte ABD'de gözlerin çevrildiği 6 kritik eyalet
04 Kasım 2020 - 20:18 borsagundem.com

Joe Biden ile Donald Trump'ın ABD başkanlığı için yarıştığı seçimlerde bıçak sırtı altı eyalet dikkatle takip ediliyor

ABD seçimlerinde bazı eyaletlerdeki tablo projeksiyonlara göre ortaya çıkmış durumda. Fakat bunlar resmi sonuçlar değil. Bıçak sırtı altı eyalet şu saat itibarıyla dikkatle takip ediliyor.

ARIZONA: Geleneksel olarak Cumhuriyetçilerin aldığı eyalet, bu yıl 'savaş alanı'na dönüştü Arizona. AP'nin hesaplamalarına göre eyaletteki oyların yüzde 84'ü sayıldı ve Demokrat Joe Biden, rakibinin bileğini bükmüş gibi görünüyor. Arizona 11 seçici kurul üyesine sahip. Bu eyalette yaşanabilecek değişiklik ibrenin Trump'tan yana dönmesine yol açabilir.

GEORGIA: Bir diğer Cumhuriyetçi eyalet olan Georgia bu yıl sıkı bir yarışa sahne oluyor. Oyların yüzde 94'üne göre Başkan Trump'ın Biden'a karşı üstünlüğü var. Trump yüzde 50.5, Biden ise 48.3 bandında seyrediyor. Eyaletin seçici kurulunda 16 delege bulunuyor. 

NEVADA: Biden burada beklenenden daha dişli bir yarışta buldu kendini. Bu eyalette sistem diğer eyaletlere göre farklı. Biden'ın kıl payı önde olduğu eyalette iki aday da delege elde edebilecek gibi görünüyor. Bu eyaletin delege sayısı ise altı. 

MICHIGAN: Rakipler burada da birbirine çok yakın. Fakat Detroit gibi Demokrat eğilimli birçok bölgenin oyları henüz hesaba katılmadı. Yüzde 96'sı sayılan oylara göre Joe Biden yüzde 49.6, Trump yüzde 48.9 olarak görülüyor. 16 seçici kurul üyesine sahip Michigan'da aradaki oy farkı ise 36 binden biraz fazla... 

PENNSYLVANIA: Seçimin kaderini değiştirecek eyaletler arasında başı çeken Pennsylvania'da Trump açık ara farkla önde görüyor. Fakat posta yoluyla kullanılan oyların çok büyük bir kısmının sayılmadığı belirtiliyor. 20 delegenin bulunduğu bu eyalette sonuçların cuma gününden önce netleşmesi beklenmiyor. Sonuçların Demokratların lehine dönmesi halinde ise Cumhuriyetçilerin mahkeme kapılarını aşındırması sürpriz olmayacak. 

SİS BUGÜN ARALANABİLİR 

Bugün Wisconsin, Michigan, Georgia ve Arizona eyaletlerinde sonuçların kesinleşmesi bekleniyor. Pennsylvania'nın cuma günü netleşmesi öngörülürken, Nevada'da posta yoluyla kullanılan oyların sayımı için 10 Kasım'a kadar mühlet var. Bu süre Kuzey Carolina için 12 Kasım.

Joe Biden Wisconsin eyaletinde kazandı

ABD borsalarında korkulu seçim yükselişi

ABD seçimlerinden sonra dolar ne olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Belirsizlik, zaman kaybı, şüphe05 Kasım 2020 11:34

    Süpergüç Amerika bile vatandaşlarının iradesini anında ortaya koyacak bir sistem yapamıyor.. Postayla oy vermek de neyin nesi.. Yap bi icat olsun bitsin.. (Mars'a uzay aracı gönderen bir ülke)

  • Türk.05 Kasım 2020 05:27

    Türkçe yazamayan biri. Gelde bunlarla yola çık . İki dakika da satar.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ04 Kasım 2020 21:11

    Trump seçil bize ne. Biden Seçilse bize ne sanki ülke ekonomisi düzlüğe çıkacak Tüm sorunlarımız biütecek hepside aynı al birin vur ötekine.

  • Berber Bekri04 Kasım 2020 22:06

    Hee yaa dolar dolsa ne olur dolmasa ne olur dolarla mı maaş aluyeahhh senin gibiler yüzünden dolar 9 oluyor ulen dünyanın patronu ABD adamlarda marketlerde grip aşısı dolu git al bizde 80 yaşında tansiyon cuah o bu olana grip aşısı bulamıyoruz corona aşısı bugün bulunsa 3 yıl da gelmez parayı veren alır aşıyı cıbıl bize ne diyor