E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında korkulu seçim yükselişi---

ABD borsalarında korkulu seçim yükselişi

ABD borsalarında korkulu seçim yükselişi
04 Kasım 2020 - 17:38 borsagundem.com

Borsalardaki seçim belirsizliğinin uzun süre devam edeceğini belirten bir seçim gününün ardından ABD borsaları teknoloji hisseleriyle yükseldi. Borsaların yükselişine volatilite endeksi de katıldı

Wall Street endeksleri kritik başkanlık seçimlerinin ardından çarşamba gününe yükselişle başladı. Fakat seçimlerin oluşturduğu belirsizlik yatırımcıları tıpkı Kovid kısıtlamaları sürecinde olduğu gibi teknoloji hisselerine yönelmelerine neden oldu.

Seçim günü açışışında Dow Jones Endeksi güne 210 puanla %0,8 yükselişe başlarken S&P 500 %1,5 oranında yükseldi. Teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq Endeksi açılışta %2,7’lik bir yükseliş kaydederek yıl boyunca elde ettiği başarılı performansı destekledi.

ABD borsalarında volatilite endeksi seçimin kaderini belirleyecek salıncak eyaletler Michigan, Penslivanya ve Wisconsin’de oy sayımlarının günlerce sürebileceği endişesiyle hızlı bir yükseliş gösterdi.

Wall Street seçim gündeminin yanında ABD şirketlerinin istihdam genişlemesini de değerlendiriyor. Eylül ayında 753 bin yeni iş üretilmesinin ardından ekonomistler ABD şirketlerinin ekim ayında 600 bin istihdam büyümesi olacağını bekliyordu. Ancak ABD’de özel şirketlerdeki ekim ayı istihdam büyümesi rakamları 365 bin olarak kaydedildi.

ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi gün içerisinde kasım ayı toplantısına başlayacak. Perşembe günü bitecek toplantının ardından FED Başkanı Jerome Powell’ın faiz oranlarına ve para politikasına ilişkin açıklama yapması bekleniyor. FED halihazırda faiz oranlarını yüzde sıfıra yakın tutarak ve olağanüstü piyasa tedbirleri uygulayarak korona virüs etkisindeki piyasaları destekliyor.

ABD seçimlerinin kazananı teknoloji hisseleri

 

ABD'de dış ticaret açığı eylülde azaldı

 

ABD'de ADP tarım dışı istihdam verisi düşük kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk.05 Kasım 2020 05:35

    Her canlı ölümü tadacaktır. Uzak durun.

  • Biz kimiz04 Kasım 2020 21:31

    Yabancı teknoloji hisse senedi fonları yarın sabah coşar.

  • Barış Karaca 04 Kasım 2020 19:48

    Demokrat ile Cumhuriyetçiler arasındaki tek fark zaman'dır.Demokrat partinin 4 yılda yapacağı icraati Cumhuriyetçi parti 1yılda yapar ABD İsrail güdümlü Derin devlet tarafından yönetilir kimin neye oy verdiğinin önemi yok 2 dönem Cumhuriyetçiler 2 dönem Demokratlar nöbeti devralır Ama bu seçimde ABD de Askeri darbe olursa kimsede şaşırmasın;Çünkü Yahudi Sermayesi Artık ABD'Yİ terkediyor