E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran, Rus ordusuna İHA uzmanı gönderdi---

İran, Rus ordusuna İHA uzmanı gönderdi

İran, Rus ordusuna İHA uzmanı gönderdi
19 Ekim 2022 - 00:45 borsagundem.com

The New York Times, Rusya'nın satın aldığı insansız hava araçlarında (İHA) yaşanabilecek sorunlar için İran'ın Kırım'a İHA eğitmenleri gönderdiğini iddia etti.

The New York Times gazetesi, kaynağını ABD'li yetkililer olarak sunduğu haberde, Ukrayna savaşında Rusya'ya İHA satan İran yeni bir adım daha attığını belirtti. 

Rusya'nın satın aldığı insansız hava araçlarında (İHA) yaşanacak sorunlarla ilgilenmeleri için İran'ın Kırım'a İHA uzmanları gönderdiğini yazdı ve bu uzmanların da Rusya'nın Kırım'daki üste konuşlandırıldığı belirtiliyor.

Kaynaklar, bu uzmanları ABD'nin "terör örgütü" olarak tanıdığı İran Devrim Muhafızlarına bağlı olduğunu söyledi ve İran'dan satın alınan İHA'ların büyük bir kısmının da Kırım'daki bu üste tutulduğunu kaydetti.

Emekli CIA üyesi değerlendirdi

Emekli bir ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) üyesi olan Mick Mulroy, New York Times'a yaptığı açıklamada, "Ukrayna'daki savaşa İHA ve eğitmen göndermek, İran'ın başını Rusya'nın yanında olarak belaya sokması anlamına gelir. Tahran, sivillerin öldürüldüğü saldırılara doğrudan müdahil olmuş oldu" yorumunda bulundu.

İran, Ruslara daha önce de İHA göndermiş

Kaynaklar ayrıca İran'ın Rusya'ya gönderdiği ilk İHA'larda operasyon sıkıntısı yaşandığını ve Rus askerlerinin bu İHA'larda mekanik sorunlar yaşadığını aktardı.

En başta Rusya'nın İran'a eğitim için asker gönderdiğine işaret eden kaynaklar, sorunların devam etmesinin ardından İran'ın kendi eğitmenlerini Kırım'a gönderme kararı aldığını aktardı.

ABD’li yetkililer, Rusya’nın Ukrayna’da İran yapımı İHA kullandığını öne sürerken, Ukraynalı yetkililer de ülkede özellikle kamikaze İHA’larla çok sayıda saldırı yapıldığını bildiriyor.

Buna karşılık Rusya ve İran, Ukrayna savaşında İran yapımı İHA'ların kullanıldığı haberlerini yalanladı. 

Kırım'da kritik köprüde patlama: Bu daha başlangıç

 

Kiev saldırısı: İran İHA'ları Rusya sanayisinin başarısızlığının kanıtı mı?

 

Estonya, Rusya'yı 'terörist devlet' ilan etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)