E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKırım'da kritik köprüde patlama: Bu daha başlangıç---

Kırım'da kritik köprüde patlama: Bu daha başlangıç

Kırım'da kritik köprüde patlama: Bu daha başlangıç
08 Ekim 2022 - 08:26 borsagundem.com

Rusya ile Kırım'ı bağlayan tek ulaşım hattı olan Kerç Köprüsü'nde patlama meydana geldi. Rusya acilen soruşturma başlattı. Ukrayna'dan "Bu daha başlangıç" açıklaması geldi

Moskova’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Körfezi ve Rusya arasındaki tek köprüde bir kamyonun infilak etmesi sonucu yangın çıktığı bildirildi.

Rus devlet medyası yoldaki patlamanın daha sonra köprünün demiryolu kısmındaki petrol taşıyan vagonlarda yangına yol açtığını bildirdi.

Olay yerinden gelen görüntülerde, bir trenin yandığı, karayolu geçişinde de hasar oluştuğu görülüyor.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski'nin danışmanı Mihaylo Podolyak köprüdeki hasarı "başlangıç" diye tanımladı ancak doğrudan Ukrayna'nın sorumlu olduğunu söylemedi.

Podolyak Twitter'daki paylaşımında "Yasadışı her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna'ya iade edilmeli, Rusya işgal ettiği her yerden sürülmeli" dedi.

Bu arada Ukrayna Savunma Bakanlığı da, köprüdeki patlamayı, Rus gemisi Moskva'nın Nisan ayında batırılmasıyla kıyasladı.

Bakanlığın Twitter hesabından "Ukrayna'a ait Kırım'daki Rus gücünün iki sembolü batırıldı. Sırada ne var?" denildi.

Ukraynalılar Kerç Boğazı'ndaki köprüden nefret ediyor. Yangının özellikle Rusya lideri Vladimir Putin'in 70'inci doğumgününden bir gün sonra çıkması Ukrayna sosyal medyasında sevinçle karşılandı.

Sözde Kırım Parlamentosu'ndan açıklama

Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov patlamadan "nihayet kanlı ellerini Kırım köprüsüne uzatmayı başaran Ukraynalı vandalları" sorumlu tuttu.

Konstantinov ayrıca "köprüdeki hasarın çok ciddi olmadığını ve hızla giderileceğini" belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'un da, Putin'in köprüdeki "acil durum" konusunda bilgilendirildiğini ve bir soruşturma talimatı verdiğini aktardı.

Kırım 2014’te Rusya tarafından ilhak edilmişti ve şu anda Kerç Köprüsünü Ukrayna’ya askeri malzeme taşımak için kullanıyor.

Rus devlet medyası köprüdeki trafiğin durduğunu bildirdi.

Rus resmi haber ajansı RIA Novosti Ulusal Terörle Mücadele Komitesi’nin (NAC) “Bugün sabah 06:07’de Kırım köprüsünün Taman Körfezi tarafındaki yol kısmında bir kamyon havaya uçtu ve Kırım Körfezine doğru giden bir trendeki yedi yakıt yüklü vagon alev aldı” açıklamasını yayımladı.

Yetkililer köprüdeki yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

3,7 milyar dolara mal olan 19 metre uzunluğundaki Kerç Boğazı’nı geçen köprü Rusya lideri Vladimir Putin tarafından, Kırım’ın ilhakından dört yıl sonra, 2018’de açılmıştı.


Köprünün Rusya’nın ikmal hatlarına saldıran Ukrayna için önemli bir hedef olduğu belirtiliyor.

Füze iddiası

Köprü, Ukrayna’ya ait bölgeden yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta. Bir patlayıcı uzmanı BBC’ye yaptığı açıklamada, yangının büyük olasılıkla füzeden kaynaklanmadığını belirti.

Uzman “Açıkça görülebilen bir patlama ve yolun üzerinde şarapnel hasarı olmaması havadan atılan bir silah olmadığına işaret ediyor” dedi ve ”yerden düzenlenen iyi planlanmış bir saldırının söz konusu olabileceğini belirtti.

Zelenskiy’den Kırım açıklaması: Ukrayna geri dönüyor

 

Medvedev'den Kırım resti: Kıyamet günü sebebi

 

Ukrayna duyurdu: Geri aldık!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özbir09 Ekim 2022 08:50

    ülkedeki putin sevdalılarının gözü yaşlı

  • KEmAL TONUKIRMIZI08 Ekim 2022 19:12

    BENCE BU SAVAŞIN ASIL BAŞLANICI OLDU.ŞİMDİ RUSYA NIN KİEV İKİ DAHA ŞEHRİNE GÜCÜ SINIRLANDIRILMIŞ NÜKLEER SİLAH KULLANMASINI OLASILIĞI ARTMIŞTIR.FAKAT DAHA BAŞKA TARAFLAR DEVREYE GİRER İSE O ZAMAN KAT VE KAT NÜKLEER SİLAHLAR DA KULLANILMAYA BAŞLAYACAKTIR.

  • MEHMET ALİ KIRMIZIGÜL08 Ekim 2022 19:08

    DAHA ÖNCE RUSYA ŞÖYLE DEMİŞ EĞER BU KÖPRÜLERE BİR ŞEY OLUR İSE KİEV İŞTE O ZAMAN BOMBALARIZ.HAFTAYA AKSİYONLARA PİYASALAR GEBE GİBİ.ABD O YÜZDEN KORKUSUNDAN UÇAK GEMİSİNİ EĞE DENİZİNE DEMİRLEDİ FAKAT YUNANİSTAN ÜÇ ATOM BOMBASI YETER.

  • GELECEK HAFTA ALTIN ALMA ZAMANI08 Ekim 2022 18:06

    BUNDAN SONRA KAĞIT PARALARIN HÜKMÜ KALMAZ ALTIN HEMDE FİZİKİ CANLI ALTIN

  • Fikri08 Ekim 2022 20:23

    Bencillikte sınır tanımıyorsun aferin sana.o altınları ............................anladın sen onu.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ08 Ekim 2022 16:59

    abd ve ab ülkeleri resmen batmış ve bir çırpınış içindeler ki bunu ancak büyük çaplı bir savaş ekmeklerine yağ çalar amaçlarıda bu eğer bu savaş olmaz ise bunlar resmen yakında büyük bir ekonomik çöküntüler yaşayacaklardır.

  • lale09 Ekim 2022 08:51

    işte o batık abd ve ab ülkerinde yaşamak için milletvekilleri bakanlar birbirini eziyor, ev alıp vatandaşlık edinmeye çalışıyor. düşün ülkenin halini

  • HASAN HÜSEYİN KIZILKOÇ08 Ekim 2022 15:11

    BU BİR SİVİL ALANA SALDIRIDIR.KESİNLİKLE KORDİNATLARI ABD UZAYDAN VERDİRİP YAPMASINI İSTEMİŞ OLABİLİR.BOŞUNAMI ABD NİN UÇAK GEMİSİ EĞE DENİZİNE DEMİRLEDİ.UMARIM BU OLAYA BİZİM HÜKÜMET KARIŞMAZ.GELECEKTE BÜYÜK BİR ÇAPLI BİR SAVAŞ ÇIKABİLİR

  • hakukutikukukli08 Ekim 2022 23:32

    askeri amaçla kullanılan bir köprü savaşta sivil alan olamas.

  • Harbici08 Ekim 2022 14:29

    Ukrayna, Yahudi zelenskinin peşinden adım adım yok olmaya götürülüyor.zaten bunun için başa getirildi. zelenskiye değil, uyuyan Ukrayna halkına acırım.zira nükleer bomba ile tanışacakları gün yaklaşıyor. İnsanlık için ne acı

  • hım09 Ekim 2022 00:14

    tersii ukrayna kurtuluş mücadelesi veriyor ve bu svvastan sonra yenmiden doğacak ukraynanın ordusu şu anda avrupanın.   en güçlü ordusu zelenskinin ismi altın harflerle yazılaca ukrayna tarihinde rusya bu savaştan sonra büyük ihtimalle dağilacak

  • hakukutikukukli08 Ekim 2022 23:33

    he he he.. salla. bakalım osmanlıyıda  böle aldatmalarla meşrutiyetlerle ösgürlükler vere vere yıktırdı rusya-ingiltere-abd v.s.

  • ALİ KODUŞ08 Ekim 2022 10:29

    putin bunun intikamını kat ve kat alır.bakın görün.

  • hım09 Ekim 2022 00:07

    Ne.kadar putinci varmış 8 aydıır putin dayyak iyiiyor