E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında 24 hedef imha edildi---

Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında 24 hedef imha edildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında 24 hedef imha edildi
14 Ocak 2024 - 23:04 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflere düzenlenen hava harekatlarında içinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen 24 hedef imha edildiğini bildirdi

MSB'den yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilerek Irak ve Suriye'nin kuzeyinden Türk halkına ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşmasının 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine saat 22.00'de hava harekatlarının yapıldığı belirtildi.

Hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu, barınak ve doğal gaz üretim tesisinden oluşan 24 hedefin imha edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İcra edilen bu harekatlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında, masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

10 terörist daha etkisiz hale getirildi

MİT, Suriye'de 23 stratejik hedefi vurdu

Bakanlar, TBMM'yi bilgilendirecek

Şehitlerimize son görev

MSB açıkladı! Suriye'de 7 terörist etkisiz

MİT’ten Irak'ta nokta operasyon

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NUSRET ALİBEYSOY15 Ocak 2024 10:36

    Bu vurulan her yer abd ve ab ülkelerinin üstleridir.pkk ypg bunların askerleridir.

  • Mucise Reis : )15 Ocak 2024 08:52

    Komşu devletlerin de3vletleştirilmesi... Terör grublarına yapılan silah ve askri devteklerin bitirilmesi... ülşkemizde dış işleri bakanlıkları ve elçilikleri ile tbmm de okuşturulan komisyon üyelerin gibip dostmusun? dümanmısın? Tc il eişşbirliğiy apaclamısın diye netleşmesi...basit  çelenk göndermeler, cenzaelere gelmeler, telefonla aramalar, mahalle muhtarları  ve sivil toplum kuruluşlarının yapacğaı kınamalar, tepkiler, vb işleri asili görevi olanlar yapmsın. asli görevliler gerçek görev ve sorumlulukllarını gerçekleştirsin. Basit basit üşleri üstlenip ben görevimi yaptım yanılgısına girmesın.Bu işler ciddi işler ve ciddi biçimde dost düşman ayrımı oluşturulup bilgi halka verilmeli. halkta cla dökmen dışında eylemsel ve global ırkının gücünün farkına varmalı. ırk olarak tep gösterdiğimizde,  global etkı olacaktır. TÜRK bilinci acilen geliştirilmeli. andımızdan başlansın mesela.

  • borsacı15 Ocak 2024 08:22

    acımaksızın imha edilmeli çünkü teröre acırsan seni bitirir .çünkü geçmişte bunları yaşadım teslim olacagız deyip pusu kurup bizim arkadaşımız şehit ettiler ayrıca ömrüm terörle mücadelede geçti.

  • sözün özü15 Ocak 2024 07:50

    imha edilen hedefler bir günde mi ortaya çıkıyor da bu kadar beklenildi.......... Amerika'ya operasyon yapacağımız bildiriliyor, sonrada boşalan yerleri bombalıyoruz...... Kendi kendimizi oyalıyoruz...... Şehitler gelirse bir daha dağı taşı imha ederiz, SONUÇ; ÖMÜRLER BİTER ŞEHİTLER BİTMEZ..........Canını ve kanını feda eden  askerlere ALLAH yar ve yardımcı olsun....Vatanı korumak fakir fukara TÜRK gencine kaldı.....

  • Mucise Reis : )15 Ocak 2024 00:01

    Allahdan Özal zamanında Demirel zamanında f16 ları 1980 lerde almışız... yoksa ne yapardık ? f16 alamıyoruz... f35 vermıyorlar...  Allah razı olsun emeği geçenlerden. Bugun terör ile bu cihazla rile müdahale edebiliyoruz ciddi manalarda... umarız 5. nesil uçak alırız kısa sürede, f35 lerimizi ABD den ve işimize gücümüze bakarız.

  • ALİ KODUŞ15 Ocak 2024 10:37

    ABD nin kölesi olur isen alırsın olmaz isen sana para ile de satmazlar.Parası ile vermiyorlar israil e ise beleş veriyorlar.Sen neyin kafasını yaşıyorsun.

  • Pala15 Ocak 2024 10:21

    Nasi ya? 30 40 yillik ucaklarla mi savasiliyor