E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaInsider Trading çetesi yakalandı---

Insider Trading çetesi yakalandı

Insider Trading çetesi yakalandı
29 Eylül 2017 - 11:11 borsagundem.com

ABD'de kuruşluk hisselerle ilgili yanlış yönlendirme yapan analistleri SEC yakaladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'nin SPK'sı SEC, biri finans analisti, ikisi yatırım bankacısı olmak üzere üç kişiyi insider trading ve dolandırıcılıkla suçladı. Gizli bilgilerle kar eden birbirleriyle bağlantılı bu üç dolandırıcının 20'şer yıl hapis cezasına çarptırılmaları bekleniyor.
Chicago'daki bir yatırım araştırma firmasının eski genel müdürü olan finans analisti Jason Napodano müşterilerini kuruşluk hisse senetleriyle ilgili yanlış yönlendirmekle ve insider tradingle suçlanıyor. Illinois Kuzey Bölgesi Avukatlık Bürosu, Napodano'nun şirketlerin hisse senetlerini satmak için eski çalıştığı yatırım araştırma firmasının Hisse araştırma raporlarındaki kamuya açık olmayan bilgileri kullandığını ileri sürdü.
Napodano, suçlamaları kabul ederek bu yolla yaklaşık 143.000 dolar kazandığını ve elde ettiği tüm karı ve cezayı geri ödeyeceğini belirtip mahkemenin onayına sundu.
SEC'in suçlamalarının bir başka odağı olan Napodano ile bağlantılı olan iki yatırım bankacısı Bilal Basrai ve Bryce Stirtion'ın edindiği bilgilerle üç şirkette karlı hisse senedi ticareti yaptıkları ortaya çıktı.
SEC'in açtığı dava henüz sonuçlanmadı. Ancak her iki kişinin de 20'şer yıl hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dünya göz 29 Eylül 2017 19:57

    Türkiye’de herşey serbest Dünya Göz özel tahvil bono borcunu ödemediği gibi 2 aydır açıklama yapmıyor yaptırım yok hesap soran yok birde finans merkezi olacakmışız

  • ozgur29 Eylül 2017 17:11

    Ohoo burada olsa bütün patronlar ve yancıları hapsi boylardı, burada olağan bu işler!

  • Sdk 29 Eylül 2017 13:52

    Türkiye de cirit atıyorlar meydan onların