E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​İnsan kartopu oynarken nasıl ölür---

​İnsan kartopu oynarken nasıl ölür

​İnsan kartopu oynarken nasıl ölür
19 Şubat 2015 - 04:33 borsagundem.com

Gazeteci Nuh Köklü'nün Kadıköy'de kartopu oynarken esnaf tarafından bıçaklanarak öldürümesine tepkilerde, "Nefret cinayeti" vurgusu öne çıktı

Kadıköy, önceki gece akıl almaz bir cinayete sahte oldu. Yeldeğirmeni, Karakolhane Caddesi’nde arkadaşlarıyla Altıyol’da ‘İç Güvenlik Paketi’ni protesto eden gazeteci Nuh Köklü (46), birlikte eve dönerken kartopu oynamaya başladı. Kartoplarından biri, aktar dükkânının camına isabet etti. Hışımla dışarı çıkan işyeri sahibi Serkan Azizoğlu (33), iddiaya göre küfretmeye başladı. Tartışma çıkması üzerine Azizoğlu, eline aldığı sopayla grubun üzerine yürüdü. 

‘YARIN HAPİSTEN ÇIKARIM’

İddiaya göre, “Benim deli raporum var, hepinizi öldürür, yarın cezaevinden çıkarım” diye bağırmaya başlayan Azizoğlu, tartışma sürünce bu kez dükkânına dönüp bıçağını aldı.  

‘NE OLUR RÜYA OLSUN’

Bir kişiye bıçakla yaklaşan Azizoğlu’na müdahale etmek isteyen Nuh Köklü, karda kayarak yere düştü. Azizoğlu, bıçağı ayağa kalkmaya çalışan Köklü’nün göğsüne sapladı. Yerden kalkıp, 15 metre sonra yere yığılan Köklü, “Ne olur bu rüya olsun” dedi. Köklü, hastanede hayatını kaybetti. 

‘Bıçağını silip sırıttı’

Fırat Alkaç'ın Hürriyet'teki haberine göre Köklü’nün de üyesi olduğu Yeldeğirmeni Dayanışması grubu dün olayın gerçekleştiği sokağa geldi. Köklü’nün arkadaşı Avukat Tamer Doğan şunları anlattı: “Bıçağı Nuh’un göğsüne sapladıktan sonra dükkânına girdi, elini yıkadı, bıçağını bezle silip sırıtarak dışarı çıktı.” 

‘Nefret cinayeti’

Gazeteci Köklü’nün ölüm haberinin ardından yayınlanan mesajlarda “Nefret cinayeti” vurgusu vardı:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC): “Nuh Köklü, Bianet, Hürriyet, Radikal, Sabah gazeteleriyle NTV’de görev yapmış, Türkiye Gazeteciler Sendikası İş Yeri Temsilcisi olarak çalışmış değerli bir basın emekçisidir. Bu vahim olay siyasetçilerin ‘benim esnafım aynı zamanda polistir’ açıklamalarının varacağı sonuçların en kötü örneğidir. Nuh Köklü cinayeti, bir nefret cinayetidir.

Yeldeğirmeni Dayanışması: “Bu bir nefret cinayetidir! Neşe içinde kartopu oynayan, kadınlı-erkekli bir gruba duyulan nefretin sonucuydu bu olay. Esnafa polislik yetkisi veren iktidarın yarattığı bir ölümdü.”

ESKİ EŞİN İSYANI
‘Esnaf  polisliğe soyundu’


NUH Köklü’nün cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Hastane önünde bekleyen Köklü’nün yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına hâkim olamadı. Köklü’nün eski eşi Sibel Tobaktaş, şunları söyledi: “Benim dün akşamdan beri kafamda o tek cümle var. ‘Kartopu oynarken öldü.’ Buna ben bir anlam veremiyorum. Bir insan kartopu oynarken nasıl ölür? Burası nasıl bir ülke? Hiç kimsenin can güvenliği yok. Mahallenin esnafı, o mahallede oturan bir insanı nasıl kalbinden bıçaklıyor. Daha o sabah oradan kedilerine mama almış. Esnaflık da mı öldü? Esnaf polisliğe mi soyundu, jandarmalığa mı... Bu insan bir gazeteciydi, iyi yetişmiş bir insandı. Bu suçlunun en ağır ceza almasını istiyorum.”

Nuh Köklü, 13 Şubat 2009’da greve çıkan ATV-Sabah çalışanlarındandı. Köklü’nün cenazesi Ankara’da toprağa verilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)