E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİnşaat sektörü yükselişe geçiyor---

İnşaat sektörü yükselişe geçiyor

İnşaat sektörü yükselişe geçiyor
19 Haziran 2023 - 10:34 borsagundem.com

Türkiye Hazır Beton Birliği Hazır Beton Endeksi Mayıs Ayı Raporu’na göre, Faaliyet Endeksi yılın ilk dört ayında kararsız devam ederken mayıs ayında yıl içerisindeki en yüksek değerine ulaştı.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB)'den yapyılan açıklamaya göre, Beklenti Endeksi eşik değerin üzerine çıktı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Güven Endeksi ise hem beklentinin üzerinde seyretmekte, hem de yukarı yönlü hareketine devam etmektedir. Tüm bunlar inşaat sektöründe, geride bıraktığımız mayıs ayında yukarı yönlü bir ivmenin başladığına işaret etmektedir.

Geçen yılla kıyaslandığında tüm endeksler, inşaat sektöründe bir canlanmaya işaret etmektedir. Özellikle Faaliyet Endeksi’ndeki önemli artışı, Beklenti Endeksi’ndeki yükseliş ve Güven Endeksi’ndeki sınırlı artış takip etmektedir. Her üç endeks değerindeki bu yükseliş Hazır Beton Endeksi’nin yukarı yönlü hareketine neden olmuştur."

Raporun sonuçlarını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, yılın ilk dört ayında kararsız devam eden Faaliyet Endeksi’nin mayıs ayında yıl içerisindeki en yüksek değerine ulaştığına dikkat çekerek “Rapor, inşaat sektöründe, geride bıraktığımız mayıs ayında yukarı yönlü bir ivmenin başladığına işaret etmektedir. Geçen yıla kıyasla tüm endeksler de inşaat sektöründeki canlanmayı ortaya koydu.” dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda değerlendirmelerde bulunan Yavuz Işık, “Yeni başlayan 'Yarısı Bizden' kampanyasına olan yoğun ilgi sonrasında, Sn. Cumhurbaşkanımızın kentsel dönüşüm konusunda daha kararlı adımlar atılacağını belirterek depreme dayanıklı olmayan, sel veya afet tehlikesi altında olan binaların yenilenmesinin gerekliliği bir kez daha dile getirmesi, önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümün gündemde kalarak, ülke ekonomisinin en önemli başlıklarından biri olmaya devam edeceğinin göstergesidir. Hiç kuşkusuz ki bu süreçte inşaat sektörü de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Hâlihazırda Üretici Fiyat Endeksi ile paralellik arz eden İnşaat Maliyet Endeksi’ndeki artışın aynı seyir ile devam etmesi, kentsel dönüşüm sürecinde, politikalarının başarısının bir diğer anahtarı olacaktır. Enflasyon ve faiz politikalarının kentsel dönüşüm ile yakından ilgili olduğu, bundan sonrasında uygulamaya konulacak olan tüm kamusal politikaların bu 2 kanal üzerinden de desteklenmesi gerektiğini unutmamak gerekmektedir.” dedi.

İnşaat malzemeleri ihracatında gerileme

 

İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 53 arttı

 

İnşaat malzemeleri sanayisinde yüzde 1.2'lik büyüme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)