E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere’nin en büyük gayrimenkul fonu yeniden açılıyor---

İngiltere’nin en büyük gayrimenkul fonu yeniden açılıyor

İngiltere’nin en büyük gayrimenkul fonu yeniden açılıyor
17 Eylül 2020 - 17:46 borsagundem.com

İngiltere’nin en büyük gayrimenkul fonu gelecek ay yeniden açılacak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Legal & General yaptığı açıklamada, İngiltere’nin en büyük gayrimenkul fonunu gelecek ay yeniden açmayı planladıklarını söyledi. Fonun yeniden açılmasıyla, korona virüsle mücadele sürecinde faaliyeti askıya alınan son emlak fonu da açılmış olacak.

L&G 16 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada 2,9 milyar sterlin değerindeki İngiltere gayrimenkul fonunun, 13 Ekim tarihinde yeniden yatırımcılara kapılarını açacağını duyurdu.

Şirketin açıklaması varlık yönetimi şirketi St James’s Place’in 9 Eylül tarihinde, İngiltere’deki 3,6 milyar sterlinlik gayrimenkul fonunu yeniden açacağını bildirdikten sonra yapıldı. Fonların yeniden açılmasını ise, Yeminli Uzmanlar Kraliyet Enstitüsü’nün (RICS) emlak değerlemelerinde, basitleştirme yoluna gidilmesi gerektiğini söylemesi tetikledi.

Columbia Threadneedle da aynı şekilde 1 milyar sterlinlik fonunu 17 Eylül’de açacağını açıkladı.

Gayrimenkul fonları, pandemi nedeniyle gayrimenkullerin doğru bir şekilde değerlemesinin yapılamamasından dolayı kapanmıştı.

Ancak ticari mülklere bağlanmış milyarlarca sterlinin varlığıyla, piyasa yorumcuları fon yöneticilerinin, hızlı bir çıkış yapmak isteyen yatırımcılara nakit sağlamak için önemli miktarlarda nakit rezervine sahip olmaları gerekeceğini söylüyor.

Interactive Investor’ın Fon Araştırmaları Başkanı Dzmitry Lipski, Financial News’e yaptığı açıklamada “sektörün likidite konusunu hızlıca çözmek için bir yönteme ihtiyacı var” dedi.

“Şüphesiz ki, emlak piyasasındaki bakış şimdilik belirsiz. Brexit’i konuya dahil etmesek bile. Ve yatırımcıların vermek istedikleri kararlar olabilir.”

Financial News tarafından analiz edilen en büyük 10 gayrimenkul fonundan üçü, temmuz ayı sonunda daha düşük nakit miktarına sahipti. Temmuz ayı en yeni verilerin yayınlandığı aydı.

L&G’nin İngiltere gayrimenkul fonu da 9 ay öncesinin %27’lik seviyesinden %24,4’e geriledi. Aynı zamanda Aviva Investors2ın 398 milyon sterlinlik İngiltere gayrimenkul fonunun portföyünün %21,6’sı temmuz ayı sonunda nakde geçirilmişti. Bu oran 2019’un ekim ayına göre %31 düşüş gösterdi.

En büyük kesintiyi uygulayan fon The Kames Property Income oldu. 429 milyon sterlinlik fon, nakit miktarını neredeyse yarıya düşürdü ve temmuz sonunda, bir önceki yılki %14’lük seviyeden %7,3 seviyesine geriledi.

Fon yöneticilerinin yöneldiği hisseler

 

Serbest fonların başarısının ardındaki nedenler

 

Dev fonlar nakde geçiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)