E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDev fonlar nakde geçiyor---

Dev fonlar nakde geçiyor

Dev fonlar nakde geçiyor
02 Eylül 2020 - 15:01 borsagundem.com

Future Fund’ın göreve yeni gelen CEO’su Raphael Arndt, yatırım ortamının küresel piyasalar yeni rekorlar kırarken bile tehlike altında olmaya devam ettiğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çarşamba günü 161 milyar dolar değerindeki kraliyet fonu, finansal yıl için eksi %0,9 getiri açıkladı.

Ancak Future Fund, portföyünün %17’sini oluşturan 11,8 milyar dolarlık parayı nakde geçirdi ve riskli yatırımlar yapmaktan kaçınıyor. Arndt yaptığı açıklamada “bunun boğa piyasası zamanı olmadığını düşünüyoruz” dedi. “Pahalı hisselere, değerlerinin daha da yükseleceği düşüncesiyle yatırım yapmaktan kaçınıyoruz.”

Raphael Arndt, daha önce fonun baş yatırım danışmanı olarak görev yapıyordu. Bir önceki CEO David Neal’ın mayıs ayında ayrılmasının ardından yeni görevine başladı.

Future Fund, 2006 yılında İngiliz Milletler Topluluğu’nun emeklilik primlerini dengeleme çabası sonucunda kuruldu ve büyük riskler almadan enflasyon oranının %4 ila %5 üzerinde getiriler sağlama ilkesiyle yola çıktı.

2020 yılında bu hedefin altında kalmış olsa da, uzun vadede başarılı olacak ve yatırım gelirlerine 100 milyar doların üzerinde ek gelir sağladı. Çarşamba gününün portföy güncellemesi, korona virüs pandemisi sonrasında Future Fund’ın portföyünde ciddi değişiklikler olduğunu gösterdi.

Risk sıfırın altında

Fonun yeni stratejisini, özel sermaye şirketlerinin hisselerine yatırım yapmaktan kaçınmak ve nakit tutmak oluşturdu. Zira fon korona virüs sonrası oluşan ortamda temkinli davranıyor. Fonun yatırım yaptığı hisseler genellikle kar payı, şirket gelirleri ve satış rakamlarına oranla fiyatları daha düşük olan hisseler oldu.

Arndt, “olabildiğince çeşitlilik sağlamaya çalışıyoruz: Hem coğrafi olarak hem de para birimi olarak” dedi.

Future Fund’ın risk karşıtı tutumu aynı zamanda yıl sonu değerlendirmesinde de öne çıktı ve fonun risklerini sıfırın altına indirdiğini gösterdi. Bu konuda Arndt, “dünya oldukça belirsiz” dedi.

“Bir sonraki parasal ve finansal teşvik paketinin ne şekilde olacağını bilmiyoruz, bir başka şok daha yaşanacağı ya da teşvik paketinin kısa sürüp sürmeyeceği belirsiz.”

Arndt’a göre fon, piyasalar deflasyonel olsa da, gelecekte bir enflasyon patlaması ihtimalini göz ardı etmiyor. “Önümüzdeki yıl için düşük bir ihtimal olsa da, enflasyon artışı gerçekleştiği takdirde hızlı olacak. Bu durum yaşandığında, yatırımcılar için dünyanın temellerini sarsacak” dedi.

Çarşamba günü erken saatlerde, fonun başkanı Peter Costello piyasalara para akışının ardındaki sebebin düşük faiz oranları olduğunu söyledi. “Pandemi hala devam ediyor ve borsalar sanki her sorun çözülmüşcesine yükseliyor” dedi.

Future Fund önceden, borsa yatırımlarının üçte birini altyapı, gayrimenkul ve özel sermaye yatırımlarına ayırıyordu. Ancak korona virüs sonrası ortamda bu alanlar baskı altında olduğu için portföyünde revize yoluna gitti.

Arndt, özel sermaye yatırımlarındaki risk sermayesi ve teknoloji yatırımlarına olan eğilimin pozitif bir sonuç verdiğini söyledi.

Altyapı yatırımlarındaki azalmanın, hava yolu şirketi hisseleri gibi bazı hisselerin değerinde gerçekleştirdiği düşüşlerin, yenilenebilir enerji ve veri merkezleri tarafından telafi edildiğini söyledi.

FED’in yeni stratejisi boğa piyasasını destekliyor

 

Wall Street'teki yükseliş balon mu?

 

Milyarder yatırımcı kayıplarını teknoloji hisseleriyle kurtardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musa 02 Eylül 2020 23:54

    Amerikan seçimlerine kadar yön yukarı. büyük yatırımcı hiçbir zaman aşağı yönlü satış yapmaz.

  • YASEMİN KADIRGALI02 Eylül 2020 16:45

    DİĞER BORSALAR UÇUYOR BİZİM BORSA CAN ÇEKİŞTİRİYOR.KAPANIŞA DOĞRU ATAK YAPABİLİR DİYORUM.

  • HÜLYA KOBALT02 Eylül 2020 16:38

    NE NAKDE GEÇMESİ HER GÜN DOW TARİHİ REKORLAR ÜSTÜNE REKORLAR KIRMAKTADIR.BU HABER GERÇEKCİ DEĞİL.EĞER ÖYLE OLSA TÜM BORSALARA SATIŞ GELİR İDİ.KİM ALIYOR BU HİSSELERİ  O ZAMAN.BİZİM BORSADA HAK ETTİĞİ YERE GELECEK YILSONU 5 $

  • Yüksel il02 Eylül 2020 16:45

    Beş dolar İç rüya

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Eylül 2020 15:17

    ZARAR ETMEDİKLERİ İÇİN ELLERİNİ ÖPÜP BAŞLARINA KOYSUNLAR.YÜKSELEN HİSSE SENETLERİNİN HEPSİ BATIK ŞİRKETLERİN KUMAR ŞEKLİNDE DEĞERLENMESİNDEN KAYNAKLANMIŞTIR.

  • pala02 Eylül 2020 16:49

    sus lan pis