E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSerbest fonların başarısının ardındaki nedenler---

Serbest fonların başarısının ardındaki nedenler

Serbest fonların başarısının ardındaki nedenler
14 Eylül 2020 - 13:15 borsagundem.com

Serbest fonlar 2008 krizinden bu yana en iyi 5 aylık performansını gösterdi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Serbest fon yöneticileri 2020 yılında para kazanıyor. Serbest fonlar 2008 yılındaki ekonomik krizden bu yana en iyi beş aylık performansını gösterdi. Eurekahedge Serbest Fon Endeksi, mart ayı sonundan bu yana %12,79 arttı. Bu da 2009 yılından bu yana endeksteki en büyük beş aylık kazanç olarak kayıtlara geçti. Endeksteki canlanma, endeksi yıl başından bu yana pozitife çevirdi. Eurekahedge’in açıklamasına göre serbest fonlar ağustos ayına kadarki üç ayda %3,74 artış gösterdi.

Tıpkı 2009 yılında olduğu gibi bugün de serbest fonların başarısı, hisse piyasalarındaki dip noktadan sonra gerçekleşen küresel canlanmaya bağlanabilir.

Eurekahedge endeksi ağustos ayında %1,79 arttı ve endeksi oluşturan fonların %72’si pozitif gelirler açıkladı. Serbest fon yöneticilerinin %20’den fazlası, yılın ilk sekiz ayında iki haneli karlar elde etti.

Bu esnada, serbest fon yatırımcıları toplantısı Gaining The Edge’e katılan 300 kişiyle yapılan ankete göre, katılımcıların %65’i uzun/kısa stratejisi kullanan fonlarla ilgilendiğini açıkladı.

Uzun/kısa stratejisinde yatırımcılar uzun vadeli yatırım olarak düşük fiyatlı hisseleri alır ve  kısa vadeli getiri için fiyatları artan hisseleri satar.

Serbest fon danışmanlık şirketi ve etkinliğin organizatörü Agecroft Parners’tan yapılan açıklamada, “Uzun/kısa stratejisi serbest fon piyasasında son birkaç yıldır etkinliğini kaybediyordu ancak son veriler bu trendin tersine dönmeye başladığına işaret ediyor” dendi.

Yatırımcılar aynı zamanda daha küçük ve daha yeni fonlara yatırım yapmaya da istekli olduklarını gösterdi. Katılımcıların %23’ü 100 milyon dolardan daha küçük fonları tercih edebileceğini söylerken, %32’si 100 milyon dolar ve 1 milyar dolar arasındaki bir değerdeki fonlara yatırım yapabileceğini belirtti. Katılımcıların yalnızca %4’ü sadece 1 milyar doların üzerindeki fonlara yatırım yapacağını açıkladı.

Agecroft, daha küçük serbest fonları tercih edebilecek kurumsal yatırımcıların bu tercihinin ardındaki nedenin, alternatif yatırım yöneticilerini araştırmaya daha fazla kaynak ayırmaları olabileceğini söyledi.

Serbest fon nedir nasıl kurulur

 

Hedge fonlar teknoloji hisselerinde yükseliş umudunu kaybediyor

 

Hedge fonlar ABD borsalarında düşüşün bittiğini düşünüyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)