E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFon yöneticilerinin yöneldiği hisseler---

Fon yöneticilerinin yöneldiği hisseler

Fon yöneticilerinin yöneldiği hisseler
16 Eylül 2020 - 13:38 borsagundem.com

Bank of America’nın fon yöneticileri anketine göre en az 646 milyar dolarlık fonun yönetiminde bulunan 224 fon yöneticisi borsalarda rotasyonun erken seviyesinde olunduğunu belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America’nın (BoA) popüler fon yöneticileri anketinin en son verilerine göre fon yöneticileri korona virüsün etkilerinin bittiğini varsayarak borsalara dönüş yapıyor fakat mart ayı dibinden sonra yakalanan muazzam rallinin ardından aşırı hisse kovalamakta isteksizler.

Marketwatch’un haberinde yer alan ankete göre, fon yöneticilerinin Eylül ayındaki likidite seviyeleri Ağustos ayındaki %4,6 seviyesinden %4,8’e yükseldi. Aynı zamanda yatırımcılar daha fazla likiditeyi sanayi üretimi, düşük sermayeli hisseler ve teknoloji harcamaları yapan değer hisseleri, sağlık sektörü ve büyük sermayeli şirketlere yatırıyorlar.

Buna karşın fon yöneticileri yatırım bölgeleri konusunda tam bir dönüş yapmış değiller. Ankete göre fon yöneticileri halen ABD borsalarını Avrupa Birliği’ne, İngiltere’ye ve gelişmekte olan ülkelere tercih ediyorlar.

Anketin daha önceki verilerine göre hisse senetlerindeki %18 oranında ağırlık artışı önemli bir yükseliş seviyesi değil.

Fon yöneticileri özellikle İngiltere borsası için ayı piyasası beklentilerini arttırıyorlar. Ankete göre Londra borsasında %35’in altında kaydedilen hisse senetleri ağırlığı Mart 2018’den bu yana en kötü görünümü ifade ediyor.

İngiltere'de enflasyon son beş yılın en düşük seviyesinde

BoA anketine göre banka ve enerji hisseleri halen fon yöneticilerinin tercihinin dışında.

Bank of America’nın Baş Yatırım Stratejisti Michael Hartnett liderliğindeki stratejist ekibi S&P 500 için konumlandırmalarını 3.300 ve 3.600 puan aralığında belirliyor ve borsalarda döngüsel hisselerin rotasyonunun halen erken evrelerinde olunduğunun altını çiziyorlar.

BoA anketinde fon yöneticilerine verimlerin karamsar seyrini sürdürdüğü ABD tahvil piyasası da soruldu. Fon yöneticilerinin %41’ine göre güvenilir bir aşının bulunması yüksek verimler için tetikleyici olacak.

Bankanın 3 ve 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket 646 milyar dolar veya daha fazla miktarda varlığın yönetiminde bulunan 224 katılımcının bulunduğu panelde gerçekleştirildi.

Goldman Sachs: Piyasalarda 2020 sonunda rekor yükselişler olacak

 

Buffett destekli yazılım şirketinden rekor halka arz

 

Wells Fargo’dan volatilite artışı uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pgsuszede 16 Eylül 2020 23:14

    Sayın bakanım bir elde havacılık sektörüne el atın. 9 aydır paramız çöp oldu. Pgsus ta iş yatırım yatırımcıyı mağdur etti. Hata mı ettik Türk varlıklarına yatırım yapmakla. Dolar mı almalıydı. Yoksa faize mi yonelmeliydik? Lütfen siz söyleyin. Almanya lutfansa şirketine 9 milyar euro destek verdi siz ne yaptınız ne verdiniz. Koskoca bir hiccc. Yatırımcıyı bankaların eline teslim ettiniz.