E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de 7 hafta, 3 başbakan---

İngiltere'de 7 hafta, 3 başbakan

İngiltere'de 7 hafta, 3 başbakan
24 Ekim 2022 - 06:58 borsagundem.com

İngiltere'de seçim yarışı yeniden başladı. Eski Başbakan Boris Johnson aday olmayacağını açıklarken Eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ise yarışta öne çıkıyor.

İngiltere'de Liz Truss’ın istifasının ardından Muhafazakar Parti’de seçim yarışı yeniden başladı. Eski Başbakan Boris Johnson dün aday olmayacağını açıkladı. Daha önce liderliği Truss'a kaybeden Eski Maliye Bakanı Rishi Sunak yarışın favorisi olarak görülüyor.

7 haftada üç başbakan


Bu isimlerle birlikte İngiltere, yedi haftada üçüncü kez başbakan değiştirmiş olacak.

Başbakan adayları arasında ismi geçen Boris Johnson  aday olmayacağını duyurdu.

Johnson, adaylığı için gerekli milletvekilli desteğine sahip olmasına rağmen parti birliği ve çıkarı için aday olmadığını belirtti.

Yarışın favorisi Sunak

Muhafazakar Parti’nin liderlik yarışının Eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Avam Kamarası Başkanı Penny Mordaunt  arasında geçmesi bekleniyor.

Son duruma göre Sunak 146, Mordaunt 24 vekilin desteğini aldı. Muhafazakar partide liderlik yarışında yer almak için 100 vekilin desteği gerekiyor.

Yeni başbakanın 28 Ekim’e kadar belli olması bekleniyor.  

Johnson ev partisi soruşturmasında

Adaylığına kesin gözüyle bakılan Boris Johnson açıklamasında ''Doğru zaman değil'' sözlerine yer verdi. 

Dominik Cumhuriyeti'ndeki tatilini yarıda keserek İngiltere'ye dönen Johnson'ın resmen adaylığını açıklamasa da eski Başbakanın liderlik yarışına katılacağı düşünülmüştü.

Ancak, COVID-19 salgını sırasında Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da karantina kurallarını ihlal eden partiler düzenlenmesi nedeniyle hakkında soruşturma yürütülen Johnson'ın, soruşturmanın sonucuna göre parlamentodan ihraç edilme ya da milletvekilliğinden atılma olasılığı da bulunuyor.

Liz Truss rekor sürede istifa etti

İngiltere Başbakanı Liz Truss, Johnson'ın yerini almak için verdiği mücadelede, 5 Eylül'de ülkenin yeni başbakanı olmuştu.

Ülkede art arda siyasi ve ekonomik çalkantıların yaşanması üzerine 44 gün görevde kalan Truss 20 Ekim'de istifa ettiğini açıkladı. 

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti

 

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın istifasının perde arkası

 

İngiltere Başbakanı Truss'tan enerji için tehlikeli hamle

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)