E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF'den Ukrayna'ya kaynak sağlayacak güven fonu---

IMF'den Ukrayna'ya kaynak sağlayacak güven fonu

IMF'den Ukrayna'ya kaynak sağlayacak güven fonu
14 Şubat 2024 - 03:52 borsagundem.com

IMF, Ukrayna'nın ekonomik reformlarını destekleyecek teknik yardım ve eğitim için kaynak sağlamak amacıyla Ukrayna Kapasite Geliştirme Fonu'nun (UCDF) kurulduğunu duyurdu.

Uluslararası Para Fonu (IMF)'den yapılan açıklamada, Ukrayna Kapasite Geliştirme Fonu'nun (UCDF) resmi olarak başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, yeni güven fonunun Ukrayna hükümetinin ekonomik reform gündemini desteklemek amacıyla teknik yardım ve eğitimin artırılması için önemli kaynaklar sağlayacağı belirtildi.

Fonun çalışma planının yetkililerin ekonomik ve mali reform gündeminin temel alanlarına odaklandığı kaydedilen açıklamada, bunların mali reformları, para politikasını, mali sektör politikalarını, mali bütünlüğün güçlendirilmesi ve yolsuzlukla mücadeleyi, veri derleme ve dağıtımının güçlendirilmesini ve makroekonomik çerçevelere ilişkin ülkeye özel eğitim ve teknik yardımları içerdiği aktarıldı.

Açıklamada, ilk çalışma planının 27,5 milyon dolar tutarında olduğu, 65 milyon dolarlık hedefe ulaşılmasının beklendiği belirtildi.

Ayrıca, 16,5 milyon dolar tutarındaki mevcut kaynağın Hollanda, Slovakya, Letonya, Japonya ve Litvanya tarafından sağlandığı aktarılan açıklamada, bu kaynakların 5 yıllık süre boyunca IMF'nin kapasite geliştirme operasyonlarının karşılanmasına yardımcı olacağı kaydedildi.

Erdoğan'dan 'Afrika' mesajı

 

Guterres'ten Gazze'deki açlığa vurgu

 

ABD'de enflasyon verisi açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)