E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF Yunanistan'ın kurtarma programına katılacak---

IMF Yunanistan'ın kurtarma programına katılacak

IMF Yunanistan'ın kurtarma programına katılacak
14 Ocak 2016 - 22:31 borsagundem.com

Euro Grubu Başkanı Dijsselbloem IMF'nin Yunanistan'ın 3'üncü kurtarma programının sürecine katılacağını belirtti

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan’ın 86 milyar euroluk 3’üncü kurtarma programına gerekli koşullar sağlandığında Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) katılacağını söyledi.

Dijsselbloem, Euro Grubu'nun Brüksel'de düzenlenen olağan toplantısının bitiminde açıklamalarda bulundu. 

Yunanistan Maliye Bakanı Çakalatos ile görüşmesinde, IMF’nin kurtarma programı sürecinin parçası olmasını Yunan hükümetinin kabul ettiğini anlatan Dijsselbloem, "IMF, Yunanistan'ın 3'üncü kurtarma programının sürecine katılacak" dedi.

Dijsselbloem, IMF’nin Yunanistan kurtarma programına katılmak için yerine getirilmesini beklediği koşullar olduğuna dikkati çekerek, “Özellikle emeklillik reformu ve borçların sürdürülebilirliği konularında uzlaşılınca IMF, Yunanistan kurtarma programının parçası olmak istiyor" diye konuştu. Yunanistan’ın kurtarma programının kabul edildiği yaz aylarından beri çok başarılı reformlar yaptığını anımsatan Dijsselbloem, yapısal reformların programın başarısı için çok önemli olduğunu kaydetti. 

IMF yönetim kurulu geçtiğimiz aylarda Atina'nın yüksek borç seviyeleri ve mali reformları uygulamadaki başarısızlığının üçüncü kurtarma planında IMF'nin yer almasını imkansız kıldığını belirtmişti. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da geçen ayki açıklamasında IMF'nin kurtarma programında yapıcı bir rol oynamadığını, kurtarma programı içinde yer almak isteyip istemediği konusunda karar vermesi gerektiğini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)