E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu'nun o kararına mahkemeden yürütmeyi durdurma geldi---

İmamoğlu'nun o kararına mahkemeden yürütmeyi durdurma geldi

İmamoğlu'nun o kararına mahkemeden yürütmeyi durdurma geldi
10 Eylül 2019 - 16:22 borsagundem.com

AK Parti grubu, eylülde yapılacak meclis toplantılarının 5 gün boyunca yapılmasına ilişkin öneride bulundu. Ancak İmamoğlu, bu yöndeki teklifini oylamaya sunmadan reddetti. Mahkemeden ise yürütmeyi durdurma kararı çıktı

İstanbul 10. İdare Mahkemesinde açılan davada, dosyadaki bilgilere göre, İBB Meclisi'nin 7 Temmuz 2019 tarihli toplantısında Başkan İmamoğlu, meclisin çalışma gün sayısını 5'ten 2'ye düşürdü.

Bunun üzerine meclis toplantılarının kaç gün yapılması gerektiği  üzerine tartışma başladı. AK Parti, İBB Meclisi'nin kurulduğu günden beri  haftanın 5 günü toplandığını, 2 günlük sürenin çok yoğun gündemin görüşülmesine  yetmeyeceğini savundu.

Başkan İmamoğlu ise meclis toplantıları için 2 günün yeterli  olabileceğini öne sürdü. AK Parti grubu, eylülde yapılacak meclis toplantılarının  5 gün boyunca yapılmasına ilişkin öneride bulundu. Ancak İmamoğlu, bu yöndeki  teklifini oylamaya sunmadan reddetti.

AK Parti İBB Meclis Üyeleri Ömer Çetinkaya ve Faruk Gökkuş,  İmamoğlu'nun tasarrufunu yargıya taşıdı. İstanbul 10. İdare Mahkemesinde açılan  "yürütmeyi durdurma" davasında İmamoğlu'nun uygulamasıyla ilgili mahkeme kararını  açıkladı.

"İŞLEMİN HUKUKA AYKIRILIĞI AÇIK"

İmamoğlu'nun uygulamasının telafisi imkansız zararlar doğuracağı  belirtilen kararda, "Dava konusu işlem eylül ayında yapılacak meclis toplantısına  ilişkin olması ve toplantıdan önceki aşamaya ilişkin olması sebebiyle telafisi  imkansız zararların doğacağı aşikardır. Açıklanan nedenlerle, hukuka aykırılığı  açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar  doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. maddesi uyarınca teminat almaksızın  yürütülmesinin durdurulmasına karar verildi." denildi.

İstanbul 10. İdare Mahkemesinin 9 Ağustos 2019 tarihinde verdiği bu  karara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi itiraz etti. İBB avukatı Şuğle Kınık'ın  yaptığı itirazı da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdare Dava Dairesi görüştü.

1.İdare Dava Dairesi, 5 Eylül 2019 tarihinde oy birliğiyle itirazı reddetti. Dairenin ret kararında, "2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununu 27. maddesi uyarında dava dosyasındaki bilgi ve belgeler incelenerek işin gereği  görüşüldü. Dayandığı hukuki ve kanuni nedenler karşısında, itiraz istemine konu  edilen mahkeme kararı, dairemizce de uygun görülmüş olup, itiraz istemine ilişkin  dilekçede ileri sürülen iddialar sözü edilen yürütmenin durdurulması isteminin  kabulü yolundaki kararın kaldırılmasını gerektirecek nitelikte bulunmadığından  itirazın reddine oy birliğiyle karar verildi." hükmüne yer verildi.

"MECLİSİN NE ZAMAN VE NE KADAR ÇALIŞACAĞINA MECLİS KARAR VERİR"

AK Partili meclis üyesi Ömer Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, hem idare mahkemesinin hem de istinaf mahkemesinin kendilerini haklı  gördüğünü belirtti.

Belediye meclisinin iradesinin bir başkasına bırakılamayacağını dile  getiren Çekinkaya, şunları kaydetti:

"İBB Başkan Ekrem İmamoğlu, 'meclisi istediğim zaman açar, istediğim  zaman kapatırım' anlayışında. Böyle bir şey kanunda yok. Belediye meclisi,  encümen ve başkanlık gibi ayrı organdan oluşuyor. Meclis, karar organıdır. Tüm  şartlarını başkana bıraktığımızda bu olmaz. Meclisin ne zaman ve ne kadar  çalışacağına yine meclis karar verir.  İmamoğlu, yetkisi olmadığı halde ağustosta  verdiğimiz önergemizi oylatmayarak reddetmişti. Bu işlemi hukuka aykırıydı. Bunun  üzerine mahkemeye başvurduk. Mahkeme bizi haklı, onu da haksız buldu ve işlemini  iptal etti."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vay yazik11 Eylül 2019 08:07

    2 gün çalışıp 5 gün yatmayacak. Çalışmak için 5 gün boyunca mecliste toplanmak mı lazım. İmamoglunu meclise tıkmak istiyorlar. Finansal okur yazarlık yok, bunca cahil borsacı . Hepinizin sonunda batmasina sasmiyorum

  • 5 gün...10 Eylül 2019 21:15

    5 gün çalışırsa İstanbulun 25 yıllık sorunları 2023 e kadar çözülür..çözülünce de sonrasında cumhurbaşkanı yaparız ekrem başkanı dinlenir.. 5  gün olursa daha iyi olur belkide : )) Seçimler iptal olmada 800 bin fark olmazdı...20 bin fark olsa şuan tutum ve davranışları ve kayyum ve saçma sağan açıklamaları ağır olurdu... her işte hayır çıkıyor.. Allahın sevgili kulu imamoğlu... 7 günde çalışır gerekirse... 

  • Çalışkan10 Eylül 2019 20:55

    TBMM de çalışsın böyle.

  • Allah akıl versin.10 Eylül 2019 20:40

    Anlaşıldı adamı haftanın 5 günü meclise kapatıp iş yapamaz hale getirecekler.Hayırlara vesile olsun yazık çok yazık.

  • daha durr10 Eylül 2019 17:36

    istanbul zemzem suyula temizlenir ancak... krallar gibi temizlenecek :D iski otoları, hizmet fazlası otolar binalar iade edilecek.. :D Temizleniyor istanbul sokaksokak...korku saranlar anahtarları bırakıyor tekte...yürü başkan, çalana çırpana karşı senleyiz. 5 kuruş yedirmeyiz. Bilsek sana oy verirdik. bilemedik .tanıyamadık seni. artık öğrendik. oyumuz bidakine sana. Helal süt emmişleri bul çıkar ortaya..

  • AhmetK10 Eylül 2019 19:58

    O yalanları yemiş bir saf.. avanak bir lüx arac vardı, onu da basganınun yardımcısı kullanıyormus. Ne yiyip içip bunlara innaıyor yada bole inanmıs numarası yapıyorsunuz ya

  • :))10 Eylül 2019 17:32

    halk göruyo...800 bin az geldise...seneye meclis ve encümenleride değiştirin...varmısın yeni secime...oylar calınmıs dersın.yenilersın :D inadınaa inadınaaa imamoğlu ..muhhhahhha aahullooo hüüü....

  • Hodri meydan11 Eylül 2019 08:03

    Rte yi de geçecekler emin ol ahmetçmr, millet gözünü açıyor. Sen de delikanlı isen mhp siz seçime gir

  • AhmetK10 Eylül 2019 19:59

    Yiyiorsa chp tek basına aday gostersın RTE ye karsı. Ama hdp- iyi- saadet ve diğerleri olmayacak. Yiyoormuyç.. huıhhahahahhajajaja.

  • Zeki10 Eylül 2019 17:15

    İstanbul a yazık oluyor. İstanbul u i. Oğlu geldikten sonra b.... götürüyor.

  • Recep10 Eylül 2019 20:01

    Aynen heryer senin gibi b... oldu

  • Kadikoylu10 Eylül 2019 17:13

    Bu i oğluna oy veren ellerim kirilsin

  • mehmet yılmaz 10 Eylül 2019 17:12

    tüsiatın imamı ekrem  jetle ,yatla,mersedesle 5 günde TATİL  ve  inşaatlerını TEFTİŞ EDİP 2 gün çalışmak istemiş.

  • ali sirkeci10 Eylül 2019 17:04

    neden seçimde hırsız hesabı yaptığınız belli meclis üyelerinide soksaydınız ya yeniden seçimede meclis çoğunluğu kimdeymiş gösterselerdi size .

  • AhmetK10 Eylül 2019 20:00

    Ulen saf, bunu bile anlamaıs yorum yapmıs. Ak parti sureklı toplanalım demiş, senın ki tatıl yapamayacagından 2 gun yeter demıs. Ak parti hizmet derdinde senınkı goy goy.

  • Fecai10 Eylül 2019 16:51

    Biz İstanbullular olarak i. Oglundan 5 gün az bize yetmiyor 7 gün çalışalım dememinizi beklerken 2 gün çalışalım demek yazık yazık elinize 40 yılda bir fırsat geçiyor onuda har vurup harman savurun istanbul u maalesef pislik götürüyor. Bunları düzeltin. Tatil yapmayı bu kadar çok seviyosunuz bu millet size bir tatil yaptırır bir daha 80 yılda bir göremezsiniz.

  • Vatandaş10 Eylül 2019 16:43

    Demek ki neymişşşş ,MECLİS KARAR ORGANI IMIŞ.....