E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİlyas Salman'a 2 yıla kadar hapis istemi---

İlyas Salman'a 2 yıla kadar hapis istemi

İlyas Salman'a 2 yıla kadar hapis istemi
13 Eylül 2022 - 12:09 borsagundem.com

Sosyal medya hesabından Türk milletini aşağılayıcı ifadeler kullandığı iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan aktör İlyas Salman'ın 'Türk Milletini Aşağılama' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi.

Sosyal medya hesabından Türk milletini aşağılayıcı ifadeler kullandığı iddiasıyla  2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan aktör İlyas Salman hakkında mütalaa açıklandı. Mütalaada ‘Akılsız halk’ şeklindeki söylemi nedeniyle Salman’ın 'Türk Milletini Aşağılama' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi.

54. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya İlyas Salman’ın avukatı katıldı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın olay tarihinde davaya konu olan videoda Türk milletine yönelik 'Akılsız halk' şeklindeki söylemi nedeniyle İlyas Salman’ın 'Türk Milletini Aşağılama' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsini talep etti. İlyas Salman’ın avukatı mütalaaya karşı süre istedi. Mahkeme, sanığın mütalaaya karşı savunma yapması için süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Salman'ın 25 Ocak 2021'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Türk milletini aşağılayan ifadelerde bulunduğu öne sürülüyor. İddianamede İlyas Salman'ın "Türk milletini alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor. 

Ünlü oyuncu İlyas Salman'a şok! 2 yıla kadar hapsi istendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İneksevmez 13 Eylül 2022 17:49

    Yorum yapan öküzler var.

  • EXSTRİKS13 Eylül 2022 17:28

    bunun gibilere yargılamak bunlar gibi değersizlere yargının değer vermesi anlamına gelir.yakında heykelini dikerler ise şaşırtmam.

  • Metin13 Eylül 2022 15:29

    Hiç bir seyle ilgi cekemiyorsan devletine küfret muhakkak seni alkıslayan cok bu ülkede.demokrat degiliz...haaa bu işi avrupanın en medeni üljesi almanyada yada fransada yap ertesi gün kütükden düşersin.yani o ülkenin nüfusu 1 azalır.bu arada cenazede kayıp...ama demokrasi onlarda....gelelim konumuza bu adamı gördükçe kemal sunal filmi seyredesim gelmiyor...acaba oda yaşasaydı AÇ kesimdemi mücadele derdi?

  • baran13 Eylül 2022 13:13

    Böyle çapsızlar yıllarca şaklabanlık yaptıkları halkın karşısında biti kanlanınca kaşıntısı tutuyor. Ezik ve zavallılığını böyle gidermeye çalışıyor. Allah ın krosuna  hak ettiğinden fazla anlam yükleyince kendini filozof sanmış! Hayır biz bu tiplere hak ettiğinin çok üzerinde değer verdik. Sıkıntı ve tatminsizlik buradan geliyor. Recep İvedik denen küfürbaz ahmak ta böyle diğerleri de. Bunlar gerçekte bir gazimizin tırnağı etmez.

  • ALİ KODUŞ13 Eylül 2022 15:26

    Zaten adam kendisini çöp olarak açıklamış.ben öldüğümde beni gönmeyin çünkü ben ALLAH inanmıyorum diyor.bundan ne beklenir ki.sanki diğerleri bundan farklı mı ki.

  • Mutlu Maden 13 Eylül 2022 14:00

    Çok doğru bir yorum. Ama %50 beğenmeyen çıkması çok kötü bir ülke için.