E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİlk temas: Erdoğan'ın sözlerini ilettik---

İlk temas: Erdoğan'ın sözlerini ilettik

İlk temas: Erdoğan'ın sözlerini ilettik
07 Ekim 2017 - 20:08 borsagundem.com

IKBY tarafından gerçekleştirilen referandum sonrası Erbil ve Bağdat arasında ilk görüşme bugün yapıldı

Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile Irak hükümeti arasında ilk temas sağlandı. Kuzey Irak'taki Kürt kanalları IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki bir heyetin, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un yardımcıları İyad Alavi ve Usame Nuceyfi ile bugün Süleymaniye'de görüştüğünü bildirdi.

IKBY Başkanı Mesut Barzani, Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Süleymaniye'de bugün Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un yardımcıları İyad Alavi ve Usame Nuceyfi ile bir görüşme yaptı. Toplantıda bir grup Iraklı parlamenterin de hazır bulunduğu ifade edildi. Usame Nuceyfi, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, IKBY'nin ablukaya alınarak cezalandırılamayacağını söylediği öne sürüldü. Nuceyfi, "Kürdistan Bölgesi ablukaya alınarak cezalandırılamaz. Çözülmesi gereken sorunların hepsini diyalogla çözmemiz lazım. Tarafların birbirini anlaması gerekiyor. Irak çerçevesinde sorunların çözülmesi gerekiyor" ifadeleri kullandı.

"ERDOĞAN SÖZLERİNİ İLETTİK"

Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birkaç gün önce görüşen Nuceyfi, Türkiye Cumhurbaşkanının mesajını da Barzani’ye ilettiğini açıkladı. Nuceyfi, "Komşularımızın durumu anlamasını sağlamalıyız. Bu konuyu kendileri için tehdit olarak görmemeliler. Tehdit üslubunun da kullanılmaması gerekiyor" diye konuştu.

Kürt Bölgesel Divanı Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Bu toplantının Erbil’de yapılması kararlaştırılmıştı ancak şartlar burada yapılmasını gerektirdi" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum daha 08 Ekim 2017 13:22

    Türkiye savunma sanayisini %100 yerli yapmadığı sürece batılı devletler karşısında fazla güçlü olamaz.Ne zaman ki topumuzu,tüfeğimizi,uçağımızı,füzemizi kendimiz yaparız o zaman dünya üzerinde söz sahibi bir devlet olmaya başlarız.Kuru kuruya kabadayılık bir işe yaramaz.

  • bir yorum08 Ekim 2017 13:20

    Onbeş yıl önce o binbaşılar generaller abd nin hizmetindeydi Türkiye abd nin güdümünde bir devletti.O zaman o binbaşılar barzaniyi arkasında abd olduğundan dolayı rahat bir şekilde tehdit ederdi.Barzani bizim abd nin hizmetindeki binbaşıların karşısında hazırolda dururdu.!5 temmuzdan sonra Türkiye abd nin güdümünden kurtuldu.Barzani abdnin güdümüne girdi.Şimdi biz barzaniyi hazırolda tutabilirmiyiz.Abd bize nispet olsun diye barzaniye referandum yaptırdı.Bunu anlamayan birçok insan var bu ülkede.Sen Türkiye olarak savunma sanayin bile abd ye bağlıyken abd ye kafa tutabilirmisin.

  • :))08 Ekim 2017 12:33

    Ne yani türkiyenin yıllardır ne dediğini anlamıyormu bu barzo ? laf söz iletmişler... İsrail olsa 2 uçak gönderir.. gümmm.gümmmm.5 roket... adamı izaya sokar. Biz hala kabadayı sipasetindeyiz. Elle tutulur adım yok. Bu adam binbaşıların yanında hazırol vaziyet alıyordu. 10 yıl önce. şimdi ne hale geldi barzo hayret bişi. çok çıkarttılar bunu

  • gitti gidiyor nokta kom08 Ekim 2017 11:54

    Zaman kazanma oyalama taktikleri barzaninin elindeki toprakların yarısı israil yerleşmeden hemen geri alınmalı sonra iş biter öyle kalırsın israil sınır komşun olur

  • hs07 Ekim 2017 22:25

    iran dışişleri bakanı, talabaninin cenazesi bahanesiyle gidip görüşüyor, ırak yetkilileri görüşüyor.. türkiyeyi sattılar 2 günde