E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİklim değişikliğinde Türkiye pilot ülke---

İklim değişikliğinde Türkiye pilot ülke

İklim değişikliğinde Türkiye pilot ülke
04 Haziran 2022 - 17:55 borsagundem.com

Türkiye, Dünya Bankası’nın iklim-kalkınma uygulaması için pilot ülkeler arasında yer aldı.

21. Forum İstanbul Konferansı’na katılan Dünya Bankası Türkiye Sürdürülebilir Kalkınma Sektör Lideri Laurent Debroux, bankanın çalıştığı finansal kurumlarla birlikte iklim değişikliklerinin getirdiği etkilerin azaltılması için 26 milyar doları aşan bir yatırım desteği sunduklarını ve Haziran 2021’de bir aksiyon planını yayınladıklarını ifade etti. Bu planın ülkelerdeki iklim değişikliği çalışmalarının yürütülmesi için kullanılacak bir finansman paketi olduğunu anlatan Debroux, “En başta iklim değişikliğine karşı yüzde 35’lik bir yatırım desteği sunulacak. Bu tutarın yarısı ise yerel ekonomilerin iklim değişikliğine karşı korunması için değerlendirilecek. İkinci sac ayağı ise aslında bir ay gibi bir sürede banka yıllık finansmanını Paris Anlaşması çerçevesinde hazırlayacak. Geçen yıl, bunun için 90 milyar dolar civarında bir rakam belirlendi” dedi.

Dünya Bankası’nın aksiyon planının üçüncü sac ayağının, ilgili çalışmaların desteklenmesi olduğunu belirten Debroux, “Ülkelerin iklim değişikliğine karşı ulusal hedefler hazırlamalarını destekleyeceğiz. Türkiye bu anlamda ilk pilot ülkelerden olacak” diye konuştu.

Antalya Diplomasi Forumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katımıyla başlıyor

Dünya Ekonomik Forumu "2022 Davos Gündemi" toplantıları başladı

Davos'ta gündem iklim ve enerji krizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adam12 Ağustos 2022 03:03

    hep yaygaya  somut olan ne bu ne olacak zengınlere vergı sonuc olarak para gelecek ıcın baska yelere aktarılacak gercek bu.

  • Cego05 Haziran 2022 07:39

    Bunlarda top yekün arlanma kalmamış. En tepedekinden en aşağı kadar. Ekonomi imiş ulan ekonomimi kaldı

  • Ali05 Haziran 2022 00:40

    Ekonomide makas değişikliği yaptınız...mayısa kadar düzelecek dediniz..Her gün daha kötü gitdik...Vatandaş da siyasete makas değişikliği YAPARSA gitme vaktiniz geldi dersiniz

  • xyz04 Haziran 2022 23:04

    Kapsamlı değerlendirme için fazla gecikilmedi mi? Hasta çoktan yoğun bakìma girdi.

  • Vatandaş degerlendirir04 Haziran 2022 22:02

    Ekonomiye ilişkin kapsamlı değerlendirmeyi önce vatandaş yaptı kaybolmuş devlet otoritesi var ipin ucunu kacirmis yönetim var fiyatlar akşamdan sabaha her gün değişmekte şeker fazlamiz bile var derken 5 kg 35 TL olan Türk şeker belli stokcular simsarlar tarafından devletten alınmış ambalajlanarak AVM isimleri verilerek. Tam 118 TL'ye satılıyor bu AVM kerim şeker fabrikalarimi var devletten aldı ambalajları kendi ismi yazan paketlerde fiyat üçe katladı sütü köylüden üreticiden 5.75 ltd alanlar ambalajladi 12&15 TL satış ne kazanç ama ihracatla kalkinalim dedik adamlar ithal ettikleri ürünleri ambalajlayip ihraç ettiler üstelik birde hayali yolu ile devleti soydular ayarı bozuk insanlıktan çıkmışlar kısaca şu ipin ucunu kaçırdınız vatandaşın ekenomik değerlendirmesi işte bu