E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİkinci dalga endişesiyle ABD vadeli işlemleri sert düştü---

İkinci dalga endişesiyle ABD vadeli işlemleri sert düştü

İkinci dalga endişesiyle ABD vadeli işlemleri sert düştü
15 Haziran 2020 - 09:56 borsagundem.com

Açılışıyla beraber Dow Jones vadelileri yaklaşık 900 puan düşerken New York borsası geçen haftaki kayıplarına devam edecek gibi duruyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ölümcül korona virüsün ikinci dalgası ekonomilerin yeniden açılmasına engel olacağı düşüncesiyle ABD hisse senedi vadeli işlemleri keskin şekilde düştü.

Pazartesi günü açılışıyla beraber Dow Jones vadelileri 873 puan düşerken, S&P 500 ve Nasdaq 100 vadelileri de keskin bir şekilde düştü.

Vadeli işlem piyasalarında sabahın erken saatlerinde gerçekleşen bu düşüş geçen hafta virüsün yeniden artacağı endişesi ve bu korkunun getirdiği kar realizasyonu ile birlikte geldi.

Geçtiğimiz hafta Dow Jones endeksi %5,5 düşerken S&P 500 endeksi %4,7 oranında düştü. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi %2,3 oranında düştü. Üç ana endekste Mart ayından sonraki en kötü haftasını geçirdi.

AXA Investment Managers esas yatırımlar biriminin CIO'su Chris Iggo, "Risk küresel çapta bir ikinci dalganın gelmesi. Şimdi portföylerde uzun vadeli tahvillere yer verme zamanı." dedi.

Çin'de Pazartesi günü yayınlanan kilit önemdeki veriler, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin engebeli bir patikada ilerlemesine rağmen toparlandığına ilişkin sinyaller verdi. Perakende satışlar ve sanayi üretimi Mayıs'ta beklentinin hafifçe altında kaldı. Ancak yine de önceki aya göre iyileşme olduğunu gösterdi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalga endişelerine ilişkin "Ekonomiyi yeniden durduramayız. Ekonomiyi durdurursanız daha fazla zarara neden olacağını öğrendiğimizi düşünüyorum." dedi.

Hazine Bakanı Mnuchin, ekonominin ihtiyaç duyması halinde Kongre'den ilave mali destek talep edilebileceğini ifade etti.

İkinci dalga korkusu devam ediyor

Dalgalanmanın artması ve kar satışlarının devam etmesi bekleniyor

Vakalardaki artış riskli varlıklardan kaçışı destekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)