E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDalgalanmanın artması ve kar satışlarının devam etmesi bekleniyor---

Dalgalanmanın artması ve kar satışlarının devam etmesi bekleniyor

Dalgalanmanın artması ve kar satışlarının devam etmesi bekleniyor
15 Haziran 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne satıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde  kayıplarını geri alarak günü %0,62 yükselişle 109.835’den kapattı. Yurtdışı majör borsalar covid-19 salgınına ilişkin ikinci dalga endişelerine rağmen bir gün önceki kayıplarının bir kısmını geri aldı.
TL yatay bir eğilimle günü kapatırken, CDS’ler günü 476 seviyelerinden  tamamladı. VIX endeksi 44 seviyelerine kadar yükselirken şuan 36  seviyelerinde seyrediyor. VIX endeksi 29 seviyesi altına gelmedikçe ve  yükselişine devam ettikçe borsalarda kar satışının devam devam  edeceğine işaret edecektir. Majör borsalardaki güçlü yükseliş sonrası ikinci dalga endişeleri ve zayıf gelebilecek veriler ile hafta içinde dalgalanmanın her iki yönde artmasını ve genel olarak kar satışlarının devam edebileceğini düşünüyoruz. BIST yurtdışı borsalara göre  düşüşlerde daha dirençli görünüm sergiliyor.
Yabancılardan gelen satış  baskının zayıflaması ve bazı hisselerde sınırlı da olsa yabancı girişi  yaşanması BIST’in güçlü görünümünü destekliyor. Ancak, yurtdışı  borsalardaki kar satışlarının güçlenmesi ve yurtiçinde de ikinci dalga  endişelerinin son veriler ile artması sonrası BIST’te de hafta içinde  kar satışlarının devam edebileceğini düşünüyoruz. Bugün veri tarafında ABD’de açıklanacak Empire imalat endeksi takip edilecek. ABD ve Dax  vadeli endeksleri BIST kapanışına göre %1,5 civarında satıcılı  seyrediyor. Asya borsaları ikinci dalga endişeleriyle yeni haftaya  güçlü satışlarla başladı. Endeksin güne satıcılı bir eğilimle  başlaması beklenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)