E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİkilemler devam ediyor---

İkilemler devam ediyor

İkilemler devam ediyor
04 Aralık 2023 - 08:58 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

ABD'de haftanın verisi diyebileceğimiz çekirdek PCE enflasyonu piyasa beklentisine paralel şekilde %3.7’den %3.5’e geriledi. Kişisel gelirler ve harcamalar da beklentilere paralel şekilde Ekim'de aylık %0,2 artış gösterdi. Fed Eylül toplantısında yılsonu çekirdek PCE enflasyonu tahminini %3.9’dan %3.7’ye çekmişti. Yılsonu beklentilerinin altında seyreden enflasyon Fed’in kısa süre içerisinde bir faiz artışı daha yapmayacağı piyasalar tarafından fiyatlanırken öte yandan Fed Başkanı Powell, son zamanlarda görülen olumlu enflasyon belirtilerine rağmen, enflasyonun kesin bir şekilde %2'lik hedefe geri dönene kadar para politikasının "kısıtlayıcı" olmaya devam edeceğini zafer ilan etmenin henüz erken olduğunu ifade ederken piyasalar ile ayrışmaya devam ediyor. Bu hafta açıklanacak olan tarım dışı istihdamın yön belirleyici olabileceğini düşünmekteyiz.

ABD endeksleri haftanın son işlem gününü yataya yakın pozitif tarafta tamamladı. ABD vadelileri ise yönsüz yataya yakın bir şekilde işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, %1,12’ye varan yükselişle haftanın son işlem gününü tamamladı. Çin'de kasım ayında imalat sektörünün beklentinin üzerinde büyümesinin etkisiyle madencilik sektörü yaklaşık %3,35 değer kazandı.

Asya endeksleri, günü %1,25’e yakınsayan düşüşle tamamlarken bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise Kospi haricinde yataya yakın negatif tarafta işlemlerine devam ediyor.

BIST 100 endeksi, Cuma günü önceki kapanışa göre %0,98 yükselişle 8.026.27 puandan tamamlarken haftalık bazda ise %0,83’lük bir artış kaydetti. Endekste 8.000 ve 8.100 seviyeleri önemini korumaya devam ediyor. Yabancı kurumların yurt içindeki bankacılık sektörüne yönelik raporlarının etkisi ve S&P'nin Türkiye'nin görünümünü Durağan'dan Pozitif'e revize etmesiyle en fazla değer kazanan sektör grubu %6,67 ile bankacılık sektörü oldu.

Haftaya genel bir bakışta önemle takip edeceğimiz veriler Salı çeşitli bölgeler için açıklanacak hizmet PMI verileri, Perşembe günü Euro Bölgesi 3Ç23 GSYH büyümesine dair son tahmin ve Cuma açıklanacak Kasım tarım dışı istihdam verileri olacak.Bugün ise AMB yetkililerinin konuşmaları ile ABD tarafından fabrika siparişlerini verisini izlerken içeride ise tüfe verisi gündemimizde olacak.

BİST100 endeksinin pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Tatil sezonu yaklaştıkça risk iştahı ortaya çıkıyor

 

Ortadoğu'da gerilim petrol fiyatlarını tetikledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)