E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİhraç edilenlerden dikkat çeken 2 isim---

İhraç edilenlerden dikkat çeken 2 isim

İhraç edilenlerden dikkat çeken 2 isim
07 Eylül 2016 - 05:45 borsagundem.com

KHK ile ihraç edilen binlerce memur arasında dikkat çeken iki isimden subayların abisi olduğunu söyleyen Muhammed Uslu, "Cemaate Allah rızası için girdim" demişti. Diğer isim ise Başbakanlık uzmanı Mustafa Koçyiğit

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen binlerce memur arasında 2 isim dikkat çekiyor. Bu isimlerden ilki Milli Eğitim Bakanlığı Uzmanı Muhammed Uslu. İkinci isim ise Başbakanlık Uzmanı Mustafa Koçyiğit.

Darbe girişiminden kısa süre önce Başbakanlık Özel Kalem bürosunda görevlendirilen Muhammed Uslu’nun ismi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan’ın ifadesinde de geçmişti. Türkkan, Kod adı “Murat” olan Uslu’nun evinde Cemaat abilerinin kendisine darbe olacağı bilgisini verdiğini, dönem dönem de bu eve gidip Akar’ın odasına koyduğu dinleme cihazını Uslu’ya teslim ettiğini söylemişti. Türkkan’ın verdiği adrese yapılan baskında gözaltına alınan Uslu itirafçı olmuştu. Türkkan ve çok sayıda subayın abisi olduğunu söyleyen Uslu ifadesinde, “Gülen Cemaati’ne Allah rızası için vatana millete hayrı olsun diye girdim” demişti.

Bir diğer isim olan Başbakanlık Uzmanı Mustafa Koçyiğit, darbe girişiminin ardından “Fuatavni” ekibinden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Koçyiğit’in darbe gecesi eski FETÖ’cü polis şeflerine Tango sistemi üzerinden “Darbe oluyor, herkes önceki görev yerine gitsin. General Mehmet’i bulun” mesajı attığı tespit edilmişti. Fuatavni olmadığını ve bu ismin yurtdışında bulunan 8-10 kişilik ekipten oluştuğunu belirten Koçyiğit ifadesinde, “2013’te İstihbarat Daire Başkanlığı’nda (İDB) yönetimin değişmesinden sonra bizde bir bocalama oldu, örgütün İDB’den veriye ihtiyacı vardı. MİT’in İDB’ye bildirdiği 20 bin kişilik paralel yapılanmaya ilişkin listeyi mühendisler aracılığıyla temin ettik” ifadelerini kullanmıştı. (Habertürk / Fevzi Çakır)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)