E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİdlib'de TSK'dan 'Atılgan' hamlesi---

İdlib'de TSK'dan 'Atılgan' hamlesi

İdlib'de TSK'dan 'Atılgan' hamlesi
23 Şubat 2020 - 09:50 borsagundem.com

İdlib’de TSK unsurlarının havadan saldırılara uğramasının ardından önemli bir hamle geldi. TSK, bölgeye alçak irtifa hava savunma sistemi Atılgan sevkiyatı gerçekleştirdi.

Suriye rejimi, İdlib ve Halep kırsalında saldırılarını sürdürüyor. Bölgede savaş uçakları, sivil yerleşim yerlerinin yanı sıra TSK’nın üslendiği alanların çevresini bombalamayı sürdürüyor.

TSK ise Serakib ve Neyrab’taki rejim hedeflerini topçu atışları ile vurdu. Muhaliflerin de Halep batısındaki Şeyh Süleyman hattında bir grup rejim milisini füze ile vurduğu belirtildi.

REJİM M4 GÜNEYİNDE 

Milliyet'ten Seyfettin Ersöz'ün haberine göre, rejim, saldırılarını M4 otoyolunun güneyinde yoğunlaştırdı. Rus uçaklarının da M4 güneyindeki Sifohen, Kensafra ve Kefer Uveyyid kasabasına hava saldırısı düzenlediği belirtiliyor.

Çatışmalar, bu hatta yoğunlaşırken muhalif gruplar, İdlib’in güneyindeki Cebeli Zaviye’de rejime ait bir İHA düşürdü. Muhalifler, yine bu hatta bulunan Armenaz’de rejime ait bir tankı imha etti. Öte yandan muhalif gruplar, esir düşen iki savaşçılarına karşılık, İranlı bir milisin cesedini takas etti.

TSK'DAN ATILGAN HAMLESİ

İdlib’de TSK unsurlarının havadan saldırılara uğramasının ardından, TSK’dan önemli bir hamle geldi. TSK, İdlib sınırına yerli yapım alçak irtifa hava savunma sistemi Atılgan sevkiyatı gerçekleştirdi. Hareket halindeki birlikleri, helikopter ve alçak irtifada uçan hava araçlarına karşı korumak için geliştirilen Atılgan’da, sekiz adet atışa hazır stinger füzesi bulunuyor. Üç mürettebatla yönetilen sistem, 8 km. menzile sahip.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim23 Şubat 2020 22:51

    Gelişmek için mucadele şart boş boş yatarak bir yere verilemiyor..issizimiz çok acilen bol is lazım savaş teknolojisini vargucumuzle geliştirmeliyiz gayret bizden yardım Yüce Allahtan..çok çalışmalıyız cok

  • halk23 Şubat 2020 21:25

    eskiden buda yoktu   fikri projesi olan devletimize versin  eleştiri yapmak kolay  varsa  bildiginiz yapın 

  • Tam komedi23 Şubat 2020 22:12

    Bilmiyor  ama konuşuyorsun ! Akp iktidar olmadan Fırtına obüsü ve atılgan ve zıpkın denilen stinger füzesi taşıyan araçlar vardı ! 

  • Selamet23 Şubat 2020 21:15

    Bu sistemler topragı bol olsun ışıklar içinde yatsın rahmetli ecevitin hayaliydi.

  • Veli23 Şubat 2020 19:46

    Başka bir sistem olmayınca 8 km menzilli atılganla ne yapabiliriz. 8100 metrede durup seni rahat rahat vuracak anlamına geliyor. Yerli milli diye diye elde avuçta birşey yok olduğunu anlıyoruz. Acil askerin ihtiyaçlarını karşılamalıyız. F16 lar eskidi, atalay tankı motora kilitlendi.

  • ...23 Şubat 2020 19:12

    bildiğin esadla savaşa giriyoruz yahu.. ne diye girdik.. ne hala düştük... nasıl strateji ? nasıl hedef bu ? suriye-türkiye savaşına dönüyor işe.. rusya , abd, nato, ypg, pkk, işid, israil, araplar, iran, hepsi kenara çekildi köşesine.. Türkiye onun bunun gazı ile suriye ile savaş durumuna geldi.. Tamam esadı suriyeyi devirirz, ama bizene kardeşim.? fakirlerin evladını askere aldım, maaşlı vatan hizmeti yapıyor diye.. gavurun üstüne Türkiye dışında topraklara ne diye sürüyorz mehmedi. ? mehmet emir alır uygular ama, emri vereden ne hedefliyor ? yenı suriye hukumetinimi Türkiye kuracak ? açıkca tbmm de hesap versın. bu savaş ise, millet hesap sorar, 1 kişinin lafına göre memleket savaşa girmez... misakı milli diyor ama, petroller, çimentro fabrıkaları, stratejık limanları rusya abd almış..misakı milli diyip, suriyenin askerinin üzerine gidiyoz.. nasıl mantık bu ?

  • Atılgan'la matılganla23 Şubat 2020 18:17

    olmaz bu işler.Millete gulugulu yapmayın.Bu günkü karşı teknolojide,zaman zaman patriot bile yetersiz kalıyor.Oyunmu oynuyoruz,8 km menzilli ,uçaksavarın bir boy büyüğü ile leylek mi avlayacağız?

  • Tam komedi23 Şubat 2020 17:54

    Kaideye monteli stinger füzesi ne yerli dir nede milli ! Abd ordusunda aynı füzeler de hummer araçlarla kullanılıyor . İki yabacı ürün birleşince yerli ismi vermekle bu iş olmaz ! Stinger alçak irtifada ve yavaş hareket eden hava araçlarını vurabilir , diğer araçlara kitlenmesi ve hedefi imha etmesi imkansız !

  • AHMET ÖZBİR23 Şubat 2020 13:43

    "ATILGAN" HAİNLERİ ŞAŞIRTAN FÜZE! Ne mutlu KÜRESEL GÜÇ TÜRKİYE yerli ve milli silahını imal ediyor, düşmanlar kafayı sıyırıp kuduruyor. Vatan evlatları ise acaip bir şekilde mutlu ve de huzurlu. Sebep olan aslanlara DÜÂMIZ KESİNTİSİZ. VURUN KAHPE ESED'İ, KURTARIN BEBELERİ!..

  • kılıç23 Şubat 2020 13:07

    BENİM ANAM AGLAYACAGINA SENİN ANAN AGLASIN DERHAL ESEDE EN ACIMASIZ DARBE VURULMALI.

  • Türk23 Şubat 2020 12:39

    Okumuş cahiller dolmuş buraya gidin ötede havlayin host.

  • Çomaristan eniği23 Şubat 2020 14:24

    Hem cahilsin , hem hased, hem tembel

  • Vatandaş 23 Şubat 2020 12:01

    S400, patriot derken kaldık 8 km menzilli atılgana, 8 km üstündeki hava araçlarına tırt yani. Yazıklar olsun, yıllardır konuşup da hâlâ adam gibi bir hava savunma sistemine sahip olamadık. F35 olayıda kilitlendi, F16 larda demode olmak üzere, onların yerine de ikame edilecek bir uçakda belirlenmiş değil.

  • ----------- ??????????-------------23 Şubat 2020 19:29

    1970 yılında chp nin elinde bunun tekeri dahi yoktu.

  • Lazo23 Şubat 2020 11:43

    Alçak savunma sistemimiz vardı 15 Mehmetçiğimizi niye şehit verdik.Tamamen plansız programsız işler.

  • Yorum23 Şubat 2020 10:47

    Yani alçak irtifa hava savunma sistemimizi koruyan herhangi bir sistem yok 8 km 8.1 km bu sistemi etkisiz kılar onuda yüksek irtifa hava savunma sistemi korumalı

  • 3423 Şubat 2020 10:46

    Rabbim yardimciniz olsun