E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporIcardi tartışması iki ezeli rakibi karşı karşıya getirdi---

Icardi tartışması iki ezeli rakibi karşı karşıya getirdi

Icardi tartışması iki ezeli rakibi karşı karşıya getirdi
25 Aralık 2023 - 04:01 borsagundem.com

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, Kadıköy'de Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Karşılaşmanın 22. dakikasında Djiku ve Icardi arasında yaşanan pozisyon tartışmalara neden oldu

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, Kadıköy'de Fenerbahçe ile golsüz berabere  kaldı.Karşılaşmanın 22. dakikasında Djiku ve Icardi arasında yaşanan pozisyon tartışmalara neden oldu. Pozisyona hem maçta hem de maç sonunda itirazlar ve tepkiler geldi. İşte derbide yaşanan penaltı tartışması ve peş peşe yapılan açıklamalar

Trendyol Süper Lig'in 18'inci haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşmanın 22. dakikasında Djiku ve Icardi arasında yaşanan pozisyon tartışmalara neden oldu.

İki takım arasında hakem kararları üzerinden atışma yaşandı.

"KAZANABİLECEĞİMİZ BİR MAÇTI''

Tartışılan pozisyonla ilgili ilk açıklama maç sonu düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan geldi.

Buruk, rakip takımın ceza sahasında Mauro Icardi'ye yapılan müdahalenin penaltı olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"VAR odasından verilmeyen net bir penaltı vardı. Boks ringlerinde atılan cinsten bir yumruktu belki de. Maalesef bu gözükmedi. Yayıncı kuruluşun da bunu net göstermediğini öğrendik. Bütün dünyanın seyrettiği bir derbi. Birçok ülkede bu maç yayımlandı. Biz burada gol ve pozisyon olmadığı için kendimizi eleştiriyoruz ama yayıncının da kameralarını fazlalaştırmasını, ceza sahasındaki net pozisyonla ilgili görüntüleri vermesini insanlar da talep ediyor. Türk futbolunu eleştiriyoruz ama Türk futbolu içerisindeki diğer paydaşların da yaptığını eleştirelim diye söylüyorum. Maçın geneline baktığımızda iki takım da net pozisyon üretmedi. Seyir zevki olan bir maç olmadı. Herkes sonuca odaklandı. Kazanabileceğimiz bir maçtı."

İSMAİL KARTAL, OKAN BURUK'A YANIT VERDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Icardi'nin pozisyonunun penaltı olduğunu söylemesine İsmail Kartal, basın toplantısında yanıt verdi.

Kartal, şöyle konuştu:

"Rakip takımın hocası penaltı verilmedi diyor. Biz baktık, penaltı yoktu. Ama rakip takımdan Boey atılması lazım, Torreira'nın atılması lazım, neden atılmadı? Bizim oyunculara kolay kartlar gösterilirken rakibe gösterilmedi."

YÖNETİCİLER DE TARTIŞMALARA DAHİL OLDU

GSTV'ye konuşan Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, verilmeyen penaltı ve yayıncı kuruluşun pozisyonu ekranlara farklı açılardan getirmediği gerekçesiyle TFF'ye başvuru yapacaklarını söyledi.

Yazgan açıklamasında şunları kaydetti:

"Pozisyon ceza sahası içerisinde. Bariz bir şekilde yumruk atılıyor. Kırmızı kart ve penaltı. 26 kamera var, çok zor bir açı gibi pozisyonu göstermedi arkadaşlar. Penaltı ve kırmızı kart olduğunu biz gördük. Hakem neden göremedi bilemiyorum. Bu konuda bizim muhatabımız yayıncı kuruluş değil TFF. TFF, yarından tezi yok bu işi sorgulasın. Ben bu işte kasıt olduğunu düşünüyorum. TFF'ye yayıncı kuruluşun araştırılması için yarın yazılı başvurumuzu yapacağız. Derbi süper keyifli değildi. Her sene orada 3 atacağız diye bir şey yok. İnşallah seneye yeneriz. 29 Aralık'ta benzer bir skor yakalarız."

''BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRÜYORLAR''

Okan Buruk'un açıklaması hakkında konuşan Yazgan, ''Bizi bir birbirimize düşürüyorlar. Okan Buruk'un sözlerine İsmail Kartal cevap vermek zorunda hissediyor kendini doğal olarak. Dilerim ki TFF bu işi sorgular, gerekli cezaları verir. Bu durumda kendi hakemleri tartışılıyor. İnsan utanır, bir dünya derbisi diyoruz. Bu işin takipçisi olacağız." dedi.

GALATASARAY'DAN FOTOĞRAFLI TEPKİ

Genel sekreterin açıklaması sonrası Galatasaray Kulübü'nün sosyal medya hesabından da bir açıklama geldi.

Icardi'nin bir gözünün morardığı fotoğrafa yer verilen paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Sadece kendileri için adalet isteyenler bu gece yine her mecradan Türk futbolunu manipüle etmeye devam ettiler. Biz; hakem heyetinin, VAR odasının ve 26 kameranın göremediğini paylaşıyor ve yine onların yerine utanıyoruz. Türk futbolunu bu noktaya getirenlerin bir gün utanması temennisiyle…"

GALATASARAY'A ICARDİ YANITI

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray'ın Icardi'nin sakatlığı hakkındaki açıklamasına yanıt verdi.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kale direğine çarpan oyuncu üzerinden mağduriyet yaratmaya çalışmak. Kamuoyunun takdirine." ifadeleri yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 91,20
En Yüksek: 92,45
En Düşük: 88,85
Değişim 3,05 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,58
İşlem Hacmi 230.534.088
Toplam Adet: 2.557.581
Ağırlıklı Ort.: 89,92
Son Değer: 9,55
En Yüksek: 9,84
En Düşük: 9,47
Değişim 0,42 %
FK: 28,56
PD / DD: -5,46
İşlem Hacmi 756.777.443
Toplam Adet: 78.378.931
Ağırlıklı Ort.: 9,66
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)