E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHrant Dink'in öldürülmesine göz yumdular---

Hrant Dink'in öldürülmesine göz yumdular

Hrant Dink'in öldürülmesine göz yumdular
04 Ağustos 2016 - 03:10 borsagundem.com

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında serbest bırakıldıktan sonra itiraz üzerine tutuklanan eski Jandarma Uzman Çavuş Bozca ifadesinde, "Bu cinayet FETÖ/PDY'ye mensup kişilerce organize edildi ve cinayete göz yumuldu" dedi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturmada adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılan ve itiraz üzerine dün tutuklanan eski Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Bozca, ifadesinde “Bu cinayet FETÖ/PDY’ye mensup kişilerce organize edildi ve cinayetin işlenmesine göz yumuldu. Cinayet sonrasında jandarmada ve emniyet birimlerinde tasfiyeler başladı. Fetullahçı yapılanmaya mensup kişiler, tasfiye edilenlerin yerine geldi” dedi.

İTİRAZ ÜZERİNE TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturmada, tetikçi Ogün Samast’la birlikte Dink’i takip ettiği belirtilen İstanbul Jandarma İstihbarat görevlileri Abdullah Dinç ve Yusuf Bozca, darbe girişiminden sonra tutuklanan Yarbay Muharrem Demirkale ile FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün’ün de aralarında olduğu 27 kişi gözaltına alındı. Savcılıkta ifade veren Dinç ve Bozca önceki akşam nöbetçi hâkimliğe sevk edildi. Dinç, tutuklandı. Bir ilçe belediyesinde zabıta olarak görev yapan eski uzman çavuş Bozca adli kontrol uygulanarak konularak serbest bırakıldı. Savcının itirazı üzerine dün tutuklanan Bozca ifadesinde özetle şunları söyledi:

ÖZ’LE İRTİBAT

“Muharrem Demirkale, görev yaptığım dönemde MİT, Emniyet İstihbarat, savcılardan Zekeriya Öz’le, paşalarla irtibat halindeydi. Benimle aynı birimde görev yapan F. G., E. C., H. Ş. Ş., A. K. Demirkale’ye yakındı. Demirkale’nin dinlenilmesini istediği kişileri sadece bunlar dinlerdi. Darbe girişiminin temellerinin bu cinayetle atıldığını düşünüyorum. Cinayet işlendikten sonra ASAF (Aşırı Sağ Örgüt Faaliyetleri) kısmında panik havası sezdim.”

Bozca, ifadesinde cinayet yerindeki 2 numaranın astsubay E. C., 7 numaranın Astsubay Yavuz Karakaya, 8 numaranın Uzman Çavuş B. Y., 13 numaranın Yüzbaşı A. B. S.’yi andırdığını, 11 numaranın Demirkale’nin yanına gelip giden bir sivil olduğunu söyledi.

ATTIRILAN İLK KURŞUN

SAVCI Gökalp Kökçü, uzman çavuşlar Dinç ve Bozca’nın tutuklanmasını talep ettiği sevk yazısında, Dink cinayetine ilişkin şu tespitte bulundu: “15 Temmuz başarısız darbe kalkışmasına giden süreçte Hrant Dink cinayeti bu yolda ve bu amaç için attırılan ilk kurşun olması nedeniyle, şüphelilerin eylemlerinin TCK’nın 309/1-2(Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs) maddesinde tanımlanan suç kalıbına uyduğu anlaşılmaktadır.” (Hürriyet / Ayşegül Usta)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)