E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHollanda'da yılbaşı kutlamalarında ırkçı mesajlar---

Hollanda'da yılbaşı kutlamalarında ırkçı mesajlar

Hollanda'da yılbaşı kutlamalarında ırkçı mesajlar
01 Ocak 2023 - 21:33 borsagundem.com

Hollanda'da yılbaşı kutlamaları sırasında Erasmus köprüsüne ırkçı söylemleri içeren sloganlar yansıtıldı. Rotterdam Belediye başkan yardımcısı olayı kınadı. Polis, olayın faillerinin yakalanması için çalışma başlattı.

Hollanda'da yılbaşı gecesi ülke gündemine geri sayım sırasında canlı yayında Erasmus Köprüsü’ne yansıtılan ırkçı mesajlar oturdu.

Ülkenin ikinci büyük kenti Rotterdam, her yıl Erasmus Köprüsü'ndeki geleneksel havai fişek gösterisi ile yeni seneye giriyor. Televizyon kanalları, bu gösteriyi canlı olarak yayınlıyor.

Bu yıl şiddetli rüzgar nedeniyle havai fişek gösterisi ertelendi. Geri sayım başladığı anda, Erasmus Köprüsü'ne dakikalarca ırkçı sloganlar yansıtıldı.

RTL kanalının canlı yayınına yansıyan geri sayım sırasında köprüye ırkçıların sloganları olan, "Beyazların hayatı önemlidir" ve "Zwarte Piet (BM tarafından yasaklanan, Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolas'ın siyah yardımcıları) yanlış bir şey yapmadı" gibi yazılar yansıtıldı.

Polis, olayın faillerini araştırıyor

Rotterdam polisi, şehirdeki yeni yıl kutlamaları sırasında saatler gece yarısını gösterirken ırkçıların Erasmus köprüsünün yan tarafına beyazların üstünlüğünü savunan sloganları yansıtmayı nasıl başardıklarını araştırıyor.

'14 kelime' olarak bilinen metin, ilk olarak ABD'de beyaz ayrılıkçı bir hareket tarafından kullanılmıştı. Ana havai fişek gösterisi iptal olmasına rağmen yüzlerce kişi yeni yılı kutlamak için köprüye gelmişti. Bir görgü tanığı, "Gerçekten şok olduk" dedi.

Rotterdam Belediye başkan yardımcısı Ronald Buijt, açıklamaların "saldırgan ve bölücü" olduğunu söyledi. "Bu insanlar ilgiyi hak etmiyor. Rotterdam'da herkes eşittir." ifadesini kullandı.

Polis önce projeksiyonların bir tekneden geliyor gibi göründüğünü fakat yapılan incelemeler sonucunda Wilhelminapier'deki bir apartman dairesinden geldiğini söyledi.

Dünya 2023'e böyle girdi!

Yeni yılınız kutlu olsun

2023'e ilk onlar 'merhaba' dedi

Scholz'un yeni yıl mesajında enerji tasarrufu vurgusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 mesajı! 100. yıl coşkusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)