E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Hisse senedi piyasalarında türbülansa hazır olun”---

"Hisse senedi piyasalarında türbülansa hazır olun”

Hisse senedi piyasalarında türbülansa hazır olun”
02 Mart 2023 - 12:43 borsagundem.com

Uzmanlar yatırımcıların Fed, enflasyon ve resesyon üçgenine odaklanmaları nedeniyle şirket karlılıklarındaki tehlikeli sinyalleri gözden kaçırdığını düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları bür süredir şiddetli bir belirsizlik içinde. Yılbaşından bu yana hisse senedi piyasalarında yaşanan ralli bir nebze olsun nefes aldırsa da yatırımcılar, geleceğe dair endişeli.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu endişede en önemli faktör Fed, enflasyon ve resesyon üçgeni olsa da uzmanlar, şirket bilançolarında gözden kaçan birçok tehlike bulunduğunun altını çiziyor.

Kazançlarda gizlenen olumsuz bulgular

Markets Insider’dan Zinya Salfiti’nin haberine göre, BNY Mellon Yatırım Şefi Jake Jolly, kazançlarda gözden kaçan olumsuz bulguların, hisse senedi türbülansına hazırlanma zamanı anlamına geldiğini söylüyor.

Jolly’ye göre, hisse senedi yatırımcıları bu sezonun kazanç raporlarında resesyona dair bazı uyarı işaretlerini gözden kaçırıyor. Jolly’ye göre bu işaretler inişli çıkışlı bir yolculuğun başlamak üzere olduğunu işaret ediyor.

Piyasaların odak noktası aylardır Fed ve faiz oranları, enflasyon ve bu politikayı etkileyebilecek diğer veriler üzerinde kümeleniyor. Jake Jolly, Bloomberg TV'ye verdiği demeçte, bunun yatırımcıların kurumsal kazanç raporlarındaki bazı önemli işaretleri fark edemediği anlamına geldiğini söylüyor. Jolly, yaptığı açıklamada, “Dolayısıyla kesinlikle makro veriler hala sürücü koltuğunda olsa da bence dikkat etmemiz gereken şey mikroda gördüklerimiz” diyor. Jolly şunları ekliyor: “Muhtemelen piyasanın kazanç döneminde gelen bazı bilgileri yatırımcıların gözden kaçırdığını düşünüyorum.”

Piyasa türbülansı

BNY Mellon Investment Management'ta yatırım analizi başkanı olan Jolly, bilanço sezonunu şu ana kadar ‘yetersiz' olarak nitelendiriyor ve şirketlerin gelecekteki kazançlar konusunda düşük seviyeleri işaret ettiğini kaydediyor. Jolly, “Gerçekten, kazançlardan elde edilecek büyük çıkarım, aşağı yönlü revizyonların hızı. Bu bir durgunluğa girmeye çok benziyor” diyor.

Jolly, “Bu yüzden, varlık dağılımınız açısından hazırlıklı olunması gerektiğini düşünüyorum. Daha fazla piyasa türbülansına hazırlanmak gerekiyor” şeklinde konuşuyor.

Ekonomik gerçeklik fiyatlanmaya başladı

Fed'in agresif para politikasının ABD'yi durgunluğa sürükleyeceğine dair endişeler, hisse senetleri için kasvetli bir 2022 yılı performansına neden olmuştu. Ancak bu yıl, yatırımcıların soğuyan enflasyonun ABD Merkez Bankası’nı rotasını değiştirmeye sevk edeceği konusunda iyimser hale gelmesiyle birlikte, bir ralliyle başladı.

Piyasa, tüm işaretlerin ABD’de faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağını gösterdiğini fark edince ise durum son haftalarda değişti. Dow Jones Sanayi Ortalaması, S&P 500 ve Nasdaq Şubat ayını kayıpla kapattı. Jolly, “Ocak ayında çok iyimser risk alma hareketleri yaşadık. Şubat ayında ise hikaye, bence gerçekten bir tür ekonomik gerçekliğin piyasada yeniden fiyatlanmasıyla ilgili” şeklinde konuştu.

Bununla birlikte, durgunluk kaçınılmaz bir sonuç değil ve bu nedenle, Jolly’ye göre hisse senetleri, ileriye dönük kazançlarının 18 katı değerlemelerde tutunuyor. Jolly, bu tür bir piyasalardaki en iyi aşağı yönlü korunmanın, bu yılki toplam getiriler de söz konusu olduğunda hisse senetlerinden çok daha çekici görünen tahvillerde olduğunu belirtiyor. Jolly, “Bu yıl da tahvillerin yılı olmaya devam edecek. Sadece biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor” şeklinde konuşuyor.

Hisse senetlerine yatırım bu koşullarda büyük risk

 

Yatırımcılar için zor karar

 

Küresel piyasalarda risk algısı yüksek

 

Bu gösterge ayı piyasasının sona erdiğine işaret ediyor

 

"Borsalar yıl ortasına kadar dip seviyeleri test edebilir"

 

"Ralli boğa tuzağı, düşüş Mart ayında"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)