E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse rallisi devam edecek mi?---

Hisse rallisi devam edecek mi?

Hisse rallisi devam edecek mi?
26 Mart 2024 - 12:02 borsagundem.com

JPMorgan stratejisti Kolanovic, hisse senetlerinin değerindeki artışın sürdürülebilmesi için merkez bankalarının para politikasını gevşetmesi gerektiğini belirtiyor.

JPMorgan stratejisti Marko Kolanovic, hisselerin son aylardaki çarpan artışının koruması için para politikasının gevşetilmesi gerektiğini vurguladı.

Bloomberg HT'nin haberine göre, JPMorgan Chase stratejisti Marko Kolanovic, hisse senetlerinin son aylardaki çarpan artışını koruması için küresel merkez bankalarının bu yıl para politikasını gevşetmesi ve şirketlerin sağlıklı kar artışı sağlaması gerektiğini açıkladı.

Merkez bankaları kısıtlayıcı olursa çarpanlar düşecek

Kolanovic müşterilerine yayımladığı notta “merkez bankaları şu anda öngörülenden daha güvercin olursa ve buna büyümede hayal kırıklığı yaratan bir tablo eklenmezse mevcut hisse çarpanları korunabilir. Karlılığın hayal kırıklığı yaratması ve merkez bankalarının daha kısıtlayıcı olması durumunda ise hisse senedi çarpanlarının düşmesi gerekecek” dedi.

Hisse rallisinin sebebi gevşeyen finansal koşullar

Morgan Stanley Stratejisti Michael Wilson’a göre de karlılıklarda düşüş yaşanması halinde hisse rallisi son bulacak. Wilson son beş ayda yaşanan hisse rallisinin iyileşen temeller yerine gevşeyen finansal koşulları yansıttığını belirtti.

JPMorgan: Borsadaki yoğunlaşma balon göstergesi

 

Morgan Stanley: FOMO odaklı ralli sürdürülemez seviyede

 

JPMorgan ve Goldman'dan ABD hisse senetleri analizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)