E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse fiyatları 1980’lerden bu yana değerinin hiç olmadığı kadar üzerinde---

Hisse fiyatları 1980’lerden bu yana değerinin hiç olmadığı kadar üzerinde

Hisse fiyatları 1980’lerden bu yana değerinin hiç olmadığı kadar üzerinde
17 Ocak 2020 - 12:29 borsagundem.com

ABD borsalarındaki fiyat kazanç oranı (F/K) 1986’dan beri en yüksek seviyesi olan 1,8’de

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America’nın analisti Savita Subramanian'in CNBC kanalına yaptığı açıklamada borsadaki fiyat kazanç oranlarının 1986’dan beri en yüksek seviyesini olan 1,8 olduğunu belirtti.

Genel kural, 1'in üzerindeki fiyat kazanç oranının (F/K) bir hisse senedinin veya piyasanın aşırı değerlendiği anlamına geliyor. Fikir, hisselerin zaman içindeki büyüme beklentisine göre ucuz mu pahalı mı olduğunu gösterir. Bu oran, hisse senedi fiyatlarının düşmesi veya kazançların beklenenden çok daha hızlı büyümesi gerektiğini ortaya çıkarır.

S&P 500 rallisi kasımdan bu yana Ortadoğu’daki gerilimler ve Çin mallarındaki tariflere rağmen   % 9 yükseldi. Bank of America’nın analisti Savita Subramanian’a göre S&P 500 endeksinden kötü kokular geliyor. Subramanian Amazon ve enerji sektörünün yıl içersinde hisselerinde neden gerileme olduğuna bakılması gerekiyor.

2020 çip üreticilerinin hisseleri kazançlı bir yıl geçirecek

Amazon ve enerji sektörüne dikkat

E-ticaret devi, Amazon'un son dört yıldır ticari gelirinin büyük bir kısmını sağladığı bulut sistemleri ihalesini Microsoft’a kaptırdı. 2019'un en kötü performans gösteren sektörü olan enerji hisseleri yüksek işletme maliyetleri ve düşük petrol fiyatları dolaysıyla karlılığı azalıyor.

Bank of America, hisse senetlerinin aşırı değerlenmesinden endişe duyan tek Wall Street firması değil. Goldman Sachs geçtiğimiz hafta müşterilere ABD hisse senedi piyasasının GSYİH’ya oranının ABD tarihinin en yüksek seviyesinde olduğunu belirtti. Nobel Ödülü sahibi Robert Shiller tarafından oluşturulan fiyat-kazanç oranı, 2000 dot-com balonundan bu yana en yüksek seviyesine yakın.

Yeni bir balon faciasının sinyalleri mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)