E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHindistan ve Pakistan nükleer tesis listelerini birbirleriyle paylaştı ---

Hindistan ve Pakistan nükleer tesis listelerini birbirleriyle paylaştı

Hindistan ve Pakistan nükleer tesis listelerini birbirleriyle paylaştı
01 Ocak 2023 - 17:06 borsagundem.com

Hindistan ve Pakistan "Nükleer Tesislere Yönelik Saldırıların Yasaklanması Antlaşması" kapsamında nükleer tesislerinin listelerini birbirleriyle paylaştı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, iki ülkenin, "Nükleer Tesislere Yönelik Saldırıların Yasaklanması Antlaşması" kapsamında nükleer tesislerin listesini birbirleriyle paylaştığı aktarıldı.

Hindistan ile Pakistan, nükleer tesislerin yanı sıra sivil mahkumlar ve gözaltındaki balıkçıların bilgilerinin bulunduğu listeleri karşılıklı olarak paylaştı.

İki ülkenin her yıl 1 Ocak'ta nükleer tesislerin bilgilerini bildirdiği kaydedilen açıklamada, "Bu, ilki 1 Ocak 1992'de gerçekleşen liste değişiminin otuz ikincisi." ifadesi kullanıldı. 

Ayrıca Hindistan, 339 Pakistanlı sivil mahkum ve 95 Pakistanlı balıkçının listelerini komşu ülkeye teslim etti.

Pakistan ise Hint ya da Hint olduğu değerlendirilen 51 sivil mahkum ve gözaltındaki 654 balıkçının listesini paylaştı.

Listeler, Yeni Delhi ve İslamabad'da eş zamanlı olarak diplomatik kanallarda yayınlandı.

Öte yandan açıklamada Hindistan'ın, Hint balıkçılar ve cezalarını tamamlayan sivil mahkumların serbest bırakılması ve ülkelerine geri gönderilmesi konusunda Pakistan'ı daha hızlı davranmaya çağırdığı belirtildi.

Açıklamada, "Pakistan'dan, Hint olduğuna inanılan ve Pakistan'da gözaltında bulunan 30 balıkçı ve 22 sivil mahkuma acil konsolosluk erişimi sağlanması istendiği" kaydedildi.

Ayrıca açıklamada, Pakistan'dan henüz vatandaşlık onayı gelmediği için ülkelerine dönemeyen 71 Pakistanlı mahkumun vatandaşlık statüsü doğrulama sürecinin hızlandırılması için de İslamabad'a çağrıda bulunulduğu ifade edildi.

Zaporijya nükleer santraline kubbeli koruma

 

Pakistan eski Başbakanı İmran Khan'a suikast girişimi yapıldı

 

Pakistan, Hindistan'a nota verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)