E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda boğa-ayı çatışması---

Borsalarda boğa-ayı çatışması

Borsalarda boğa-ayı çatışması
07 Temmuz 2020 - 12:58 borsagundem.com

Citigroup stratejistleri önümüzde 12 ay boyunca borsaların ayı ve boğa piyasaları arasında gidip geleceğini düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li banka Citi’nin stratejistlerine göre borsalar önümüzdeki sene ayı ve boğa piyasası arasında gidip gelecek.

Stratejistler küresel piyasaların şu anki seviyesinin üzerine çıkmayacağını düşünürken yatırımcılara bir sonraki büyük düşüşe hazır olmaları konusunda uyardı. Banka ayrıca hisse senetlerinin aşırı şiştiğini hatırlatarak yatırımcıların hisse senetlerinde defansif pozisyon alınmasını önerdi.

Banka yatırımcılara ölümcül korona virüs krizinde karlılığı azalmamış ve temettü dağıtımı yapan şirketlere yönelmesi gerektiğini söyledi. Citi ayrıca küresel merkez bankaların önümüzdeki 12 ay boyunca 6 trilyon dolar daha ek varlık alımı yapmasını bekliyor.

Citi, küresel hisse senetlerinin bir ayı piyasası dönemine girmek üzere olup olmadığını belirlemek için 18 maddelik kontrol listesi belirlerken şu anda sadece 6 maddenin gerçekleştiği ve ekonomilerin korona virüs kısıtlamalarından sonra toparlanma döneminde olduğunu söyledi.

Yine de özellikle ABD’de artan korona virüs vaka sayısı ve şirketlerin çeyrek bilançolarına karşı aşırı iyimserliğin boş çıkabileceği borsalardaki riskleri artırmakta.

Söz konusu borsaların geleceği olduğu zaman bütün borsa katılımcılarının bir fikri vardır. Günümüzde ise korona virüs pandemisinin yarattığı belirsizlik ikinci çeyrek biterken borsaların sene sonunda hangi yöne gideceğini tahmin etmeyi imkânsız hale getiriyor.

DataTrek Research tarafından yürütülen bir ankette S&P 500 endeksinin yıl sonunda hangi seviyede kapacağı sorulurken katılımcıların beşte biri mevcut seviyesinden %10 artacağını düşünürken aynı oranda katılımcı %10 düşeceğini tahmin etti.

Şirketin kurucu ortağı olan Nicholas Colas, altı ay gibi kısa bir süre için bile yatırımcıların bu seviyede bölünmesi borsalardaki belirsizlikleri açık bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Borsalar Biden zaferine odaklandı

Yatırımcıları borsalarda bekleyen riskler

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)