E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar Biden zaferine odaklandı---

Borsalar Biden zaferine odaklandı

Borsalar Biden zaferine odaklandı
07 Temmuz 2020 - 11:09 borsagundem.com

ABD başkanlık seçimi yaklaşırken yatırımcılar Joe Biden zaferine odaklandı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok analist yatırımcıların Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın kazanacağını düşündüğünü iletti.

Compass Point’in politika araştırmaları Genel Müdürü Isaac Boltansky, müşterilerinin ona demokratlar kazandığında ne olacağını sıklıkla sorduğunu söyledi.

Boltansky’a göre yatırımcılar en geç bu ayın sonunda veya Ağustos ayının başında seçim yarışına kanalize olup borsaların temel problemi ABD seçim yarışı haline gelecek.

Stratejist ayrıca ABD hükümetinin 4. faz teşvik paketini Agustos’un başında hayata geçirmesini beklemekte. ABD'de Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı küçük işletmelerin korunması amacıyla 349 milyar dolarlık Maaş Koruma Programı hayata geçirilmişti. Söz konusu kredi programı, "ABD tarihinin en büyük teşvik paketi" olarak nitelendirilen ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından 27 Mart'ta onaylanan 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketi kapsamında uygulamaya konmuştu.

Vital Knowledge’ın kurucusu Adam Crisafulli de borsaların yükselmesinin bir sebebi de Joe Biden zaferinin borsalar açısından kötü bir durum olamamasının etkisi olduğunu söyledi.

ABD’de Demokratlar seçimleri kazandığı zaman silah satışlarına yasak geleceği korkusuyla silah satışları patlar.

Günümüzde silah hisseleri tekrardan yükseliş trendinde. Mayıs ayında, Smith & Wesson hisseleri %85 yükselirken Sturm Ruger & Company hisseleri %22 arttı. Aynı dönemde S&P 500 endeksi %2,5 Dow Jones Sanayi Endeksi %1,7 arttı.  

Borsa İstanbul küresel piyasaları izliyor

Yatırımcıları borsalarda bekleyen riskler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçek08 Temmuz 2020 08:09

    TRUMP ZAFERLE KAZANIR NOKTA

  • pala07 Temmuz 2020 18:19

    trump seçimi kaybetti, uzatmaları oynuyor. çin ile ilişkiler, covid salgınındaki başarısızllık gibi konular çoktan halkdesteğini kaybettirdi

  • Azad07 Temmuz 2020 15:05

    Trump akıllıdır,kolay bırakmaz. Zaten Abd başkanları son zamanlarda arka arkaya iki yıl seçiliyorlar, gelenek devam edecek gibi. Biden kimdi ya ,ikiden olmasın

  • bence07 Temmuz 2020 13:46

    trump kazanır gibime geliyor.biden i tanıyan varmı yok

  • Zırto07 Temmuz 2020 17:36

    Sen mi oy kullanacaksın

  • sarı reyiz 07 Temmuz 2020 13:27

    inşallah trump kazanır. piyasaların ve küçük yatırımcının dostu trump.

  • Okie Dokie07 Temmuz 2020 12:32

    Kimsesizlerin sahibi, sessiz yığınların hür sesidir o. Dünya liderimiz, reyizimiz Biden seni seviyoruz. Seninle birlikte FED faiz arttıracak ve dolarımız güçlenecek. Tanrı bizleri kutsasın. Amen.

  • abdullah 07 Temmuz 2020 16:23

    biten abd ve zülüm düzenleri Allah kendisiyle onun arasına soktuğumuz bütün putlar ve zalim düzenlerle aramıza sed çekmekliğimizi nasib etsin yalnız kendi kudsiyetine inanan kullardan olalım haçı kıralım benliğimizi kıralım aradaki engelleri atalım hep birlikte Yaradan'a kul olalım.